• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Mayıs 2024 11:23

'Gündemimiz ekonomi olmalı'

'Gündemimiz ekonomi olmalı'

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, "MÜSİAD olarak, seçimsiz geçecek 4 yılda ana odağımızın ekonomi, düşük enflasyon ve sürdürülebilir büyüme olduğuna inanıyoruz" dedi.

Türkiye’nin önündeki seçimsiz geçecek olan 4 yılın ekonomi odaklı olması gerektiğini vurgulayan Ali Akçay, Türkiye’nin ekonomi politikalarının daha sürdürülebilir ve güvenli olması amacıyla OVP’de belirtilen öncelikli yapısal reformların hızla hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Başkan Akçay, "MÜSİAD olarak, seçimsiz geçecek 4 yılda ana odağımızın ekonomi, düşük enflasyon ve sürdürülebilir büyüme olduğuna inanıyoruz. Enflasyonun kalıcı olarak düşmesinin hedeflendiği para politikasının yanı sıra, bu dönemde ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için Orta Vadeli Planda belirtilen öncelikli yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler MÜSİAD’lı iş adamları olarak önümüzdeki dönemde ülke ekonomimizin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı yineliyor; Bir ve Beraber olarak önümüzdeki dönemi en verimli şekilde geçireceğimize inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Başkan Ali Akçay, "Bizler, Türkiye'nin en büyük ve en yaygın iş dünyası örgütü MÜSİAD olarak; sanayi üretimi, ihracat ve istihdam gibi ekonominin uzun vadeye dönük alanlarında yakalanan kazanımlardan taviz vermeden, enflasyon ve cari açık gibi makro ekonomik istikrarı tehdit eden sorunlarla planlı ve koordineli biçimde mücadele edecek, hem kamuda hem de özel sektörde tasarrufların artırılmasına yönelik önemlerin alındığı ve ülkemizi yabancı yatırımcılar için daha cazip niteliğe kavuşturacak bir politika setiyle; önümüzdeki süreçte yeni döneme başlamanın makul bir yaklaşım olacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK