• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 15 Şubat 2024 10:20

Güvenli liman altın

Güvenli liman altın

Altının her zaman için yatırımcı açısından güvenli bir liman olduğunu söyleyen kuyumcu Varol Astarcıoğlu, "Altın, yatırımcıların, ekonomik kriz, finansal piyasalardaki bilinmezlik ve kargaşa, korku gibi çeşitli sebeplerle sığındığı bir güvenli liman" dedi

BÜYÜK BİR ZENGİNLİK UMUDU

Astarcıoğlu, "Altın özellikle Türk halkının gözünde asla kaybettirmeyen bir yatırım aracı olarak görülen, düğünlerde bile eski bir gelenek olarak evlenen kişilere takılan, tarih romanlarında ve eski hikayelerde insanların define aramasına sebep olabilecek kadar büyük bir zenginlik umudu" ifadesini kullandı.

Antalya Kuyumcular Çarşısı esnaflarından Varol Astarcıoğlu, “Güvenli liman olarak adlandırılan altın, özellikle korku ikliminin yüksek olduğu, finansal piyasalarda bir bunalımın sezildiği, ekonominin sekteye uğramasının an meselesi olduğu ve belirsizliğin yüksek olduğu zamanlarda gözde bir yatırım aracıdır" şeklinde konuştu.

EN İYİ ZAMAN NE ZAMAN?

Altının yatırım değerini belirlemek için bir önceki yılki performansını değerlendirmek gerektiğini dile getiren Astarcıoğlu, "Bununla birlikte bakılan zaman dilimi son derecede önemlidir. Daha uzun veya daha kısa zaman dilimlerine bakıldığında altın yatırımı nasıl olmalı sorusuyla baş başa kalınabiliyor. Altının veya daha geniş piyasanın, bazen çok büyük bir farkla ve çeşitli yöntemlerle daha iyi performans gösterdiği görülmektedir. Buradaki önemli çıkarım, nadir bulunan en değerli metallerden olan altının her zaman iyi bir yatırım olmadığı yönündedir. Her varlık için yatırım yapmanın en iyi zamanı, yukarı yönlü potansiyel sağladığı zamandır. Her yatırımın hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Fiziksel altın bulundurmaya karşı olunduğu zaman bir altın madenciliği şirketinden hisse satın almak daha güvenli bir alternatif olacaktır. Altının enflasyona karşı güvenli olacağına inanılıyorsa madeni paralara, külçelere veya mücevherlere yatırım yapmak en mantıklı altın yatırımı yollarındandır. Böylece elinizdeki nadir ürün değerini kaybetmediği gibi zaman içerisinde de size yatırımınızda kazanç sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK