• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 04 Ekim 2023 11:19

Hayvanseverler dostlarını sigortalatıyor

Hayvanseverler dostlarını sigortalatıyor

Antalya’da, son dönemlerde hayvanseverlerin sayısının artmasıyla birlikte, evcil hayvanlarını sigortalatma eğilimi dikkat çekiyor. Sigortacı Ahmet Borcak, hayvan sahiplerinin evcil dostlarının beklenmedik durumlar karşısında korunması amacıyla sigorta yaptırdıklarını belirtti.

Borcak, “Evcil hayvan sahipleri, kaza, hastalık veya beklenmedik durumlarla karşılaşmaları durumunda, veteriner tedavileri ve ilaç masraflarının yüksek olabileceğini göz önünde bulundurarak sigorta yaptırmayı tercih ediyorlar. Sigorta, evcil hayvanların yaşadığı acil durumlar için finansal güvence sağlayarak hem sahiplerini hem de hayvanlarını koruma amacını taşıyor” şeklinde konuştu.

Sigortanın kapsamı hakkında da bilgi aktaran Ahmet Borcak, sigortaların evcil hayvanların karşılaşabileceği bir dizi durumu içerdiğini kaydetti. Ahmet Borcak, “Bu durumlar arasında trafik kazaları, yüksekten düşme, yabancı cisim yutma, ısı çarpması, zehirlenme, yanma/yanık, böcek sokması, elektrik çarpması, boğulma, kavga sonucu yaralanma, kesik ve cisim batması, donma, göz yaralanması gibi acil tıbbi müdahale gerektiren durumlar yer alıyor. Bu durumlarla karşılaşıldığında, sigorta poliçesinde yazan limitler dahilinde anlaşmalı veteriner hekimler tarafından tedavi edilmek mümkün oluyor” ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlerin bu trendi, evcil hayvanlarının sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla daha fazla bilinçlenmeye başladıklarının bir göstergesi olarak kabul edilebileceğini söyleyen Borcak, “Evcil hayvan sahipleri, sigorta yaptırarak beklenmedik durumlar karşısında maddi açıdan daha hazırlıklı olmanın yanı sıra, hayvanlarının daha iyi bir sağlık hizmeti almasını sağlamak istiyorlar” dedi.

Antalya’daki hayvanseverler, evcil dostları için bu tür sigorta poliçelerini değerlendirirken, veteriner hekimlerle işbirliği yaparak ve evcil hayvanların bakımına dikkat ederek onların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini amaçlıyorlar. Bu trend, hayvanseverlerin evcil hayvanlarının refahını ve güvenliğini ön planda tuttuklarına dair olumlu bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Haber: Yalçın KÜÇÜK