• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Şubat 2024 12:07

Heyecanlandıran bekleyiş

Heyecanlandıran bekleyiş

B sınıfı ehliyete sahip olanların 125 cc'ye kadar olan motorsikletileri de kullanabileceği yönündeki duyumlar B sınıfı ehliyeti olanları heyecandırdı.

ÇALIŞMA HENÜZ NETLEŞMEDİ

Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu döneminde böyle bir çalışmaya başlandığını ve halen çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Gelen talepler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir konuyu ele aldığını dile getiren Hakan Akan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen yeni düzenleme için çalıştıkları noktasında bilgi sahibi olduklarını ancak netleşmediğini söyledi.

Tüm Türkiye'deki sürücü kurslarının bir an evvel bu değişikliğin yapılmasını beklediklerinin altını çizen Başkan Hakan Akan, değişiklik sonrasında sürücü kurslarına olan ilginin artacağı düşüncesinde.

EHLİYET SAHİPLERİ YENİ HAKKA KAVUŞACAK

Bu yeni düzenleme hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadığının altını çizen Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, güvenli ve düzenli trafik akışının sağlanması, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliği açısından büyük önem taşıdığını, bu düzenlemeyle birlikte B sınıfı ehliyet sahiplerinin yeni haklara kavuşması beklendiğini kaydetti.

125 CC'YE KADAR KULLANABİLECEK

Beklentinin özellikle motosiklet kullanıcılarını yakından ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Akan, "B sınıfı ehliyet sahipleri için gündemde olan en önemli konulardan biri, motosiklet kullanımıyla ilgili. Yapılan düzenleme, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesini öngörüyor" şeklinde konuştu.

DİREKSİYON EĞİTİMİ ZORUNLULUĞU

B sınıfı ehliyete sahip olanların motosiklet kullanabilmeleri için yapmaları gerekenler de olduğunu anımsatan Hakan Akan, "Bu yeni düzenleme, direksiyon eğitimi alma zorunluluğunu da beraberinde getirecek. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan sürücülerin ehliyetleri, otomatik olarak bu yeni hakkı tanıyacak şekilde güncellenecek" açıklamasında bulundu.

OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENECEK

Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan son olara şunları söyledi: "B sınıfı ehliyet sahipleri bu kurslarda alacakları özel eğitimlerle yeni haklarına kavuşabilecekler. Eğitimler, sadece direksiyon eğitiminden ibaret olacak ve başarıyla tamamlanması durumunda sürücü belgeleri otomatik olarak güncellenecek."

Haber: Yalçın KÜÇÜK