Muratpaşa Belediyesinin sivil toplum merkezi ASSİM bünyesinde yer alan Turizm Platformunun turizm sektörünün sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri geliştirmek için başlattığı çalışma döneminin ilk çalıştayı yapıldı.
Muratpaşa Belediyesinin sivil toplum merkezi ASSİM bünyesinde yer alan Turizm Platformunun turizm sektörünün sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri geliştirmek için başlattığı çalışma döneminin ilk çalıştayı yapıldı. Elliye yakın kurum ve kuruluştan 87 temsilcinin katıldığı çalıştayda sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi.
ASSİMde bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Turizm Platformu, altı aylık bir çalışma dönemini kapsayan Turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriçalıştaylarının ilki gerçekleştirildi.
ASSİMde düzenlenen çalıştaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğiyle (TÜRSAB) birlikte Antalya Turizm Şoförleri Derneği, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD),Antalya Rehberler Odası (ARO), Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED), Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği'nin (YİYDER) gibi sektörünün farklı alanlarındaki sivil toplum kuruluşları katıldı.
Sektör kuruluşlarının yanı sıra İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) gibi sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çalıştayda Devrimci Turizm İşleri Sendikası ve CHPden temsilciler de yer aldı. CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Çetin Osman Budak, Antalya AKEV Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Alançalıştaya katılan isimler arasında yer aldı.
Turizmin yaşadığı sorunların tespiti amacıyla yapılan ilk çalıştayda, katılımcılar sektöre ilişkin yüze yakın sorunun tespiti yaptı. Yapılan değerlendirmelerin ardından sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi. Ekim ayı sonunda rapor haline getirilecek çalıştay, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak çözüm arama süreci başlayacak. Mart 2022de gerçekleşecek oturumunda ise çözüm önerileri değerlendirilecek.