• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 23 Haziran 2021 14:33

İlk Özel Güvenlik İHA Ekibi Akdeniz Üniversitesi’nde Kuruldu

 İlk Özel Güvenlik İHA Ekibi Akdeniz Üniversitesi’nde Kuruldu
Akdeniz Üniversitesi'ndeTürkiye'de ilk Özel Güvenlik İHA Ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla güvenlik görevlilerine İHA Ehliyet Belgesi verildi.

Akdeniz Üniversitesi'ndeTürkiye'de ilk Özel Güvenlik İHA Ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla güvenlik görevlilerine İHA Ehliyet Belgesi verildi.

 

Akdeniz Üniversitesi'nde ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamında Türkiye'de ilk Özel Güvenlik İHA Ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AKHUMER) düzenlediği eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazan güvenlik görevlilerine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda İnsansız Hava Aracı Ehliyetleri verildi. Törene Rektör Özkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Ali Evren İmre, Rektör Danışmanı Cemil Tonbul, AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ve Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Topuz, İHA eğitmenleri ve güvenlik görevlileri katıldı.

İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Üniversitemiz ilkleri alışkanlık haline getirmiş durumda. Sağlık başta olmak üzere imza attığı çığır açıcı çalışmalarla öncü bir rol üstleniyor. Bu kapsamda, teknolojinin güvenlikte aktif kullanımını içeren ve dünyadaki önemli üniversitelerde de örneklerini gördüğümüz drone ekibi ile yine bir ilke imza attık.” dedi. Huzur ve güvenliğin üniversite için öneminin altını çizen Rektör Özkan, “Güvenli bir eğitim-öğretim ortamı, üniversite yönetimi olarak önceliklerimizdendir. Biliyoruz ki üniversitelerde huzur ortamı sağlanamazsa, eğitim ve öğretimde istenen düzeye ulaşılamaz. Bu nedenle geniş bir alana yayılmış olan kampüsümüzde, özellikle de üniversite çevresinde güvenliği sağlamak için teknolojinin de desteğini alarak ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ni hayata geçiriyoruz.” dedi.

GÜVENLİK ÖZGÜRLÜK DENGESİ

Rektör Özkan, tedbirleri artırırken, özgürlük-güvenlik dengesini de gözeteceklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Bir üniversiteyi, üniversite yapan en temel özelliklerin başında öğrencilerine ve akademisyenlerine sağladığı bilimsel özgürlük ve eleştirel ortamdır. Güvenlik önlemlerinin planlanması ve uygulanmasında güvenlik-özgürlük dengesini gözetmek çok önemlidir. Yeni Özel Güvenlik İHA Timi’miz de, diğer güvenlik ekiplerimiz de bu dengeyi gözeterek görevlerini sürdürecekler. Birlikte öğrencilerimize huzur ortamı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.” Özkan, çalışmada emeği geçen eğitmenlere ve güvenlik ekiplerine teşekkür etti.

PANDEMİDE İKİ YÜZ ELLİ KURSİYERE EHLİYET VERİLDİ

AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün online eğitime izin vermesiyle birlikte eğitimlerini ara vermeden sürdürdüklerini ve yüz yüze eğitime geçişin önünün açıldığını ve nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi.Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz da pandemi sürecinde 250 kursiyere çevrimiçi kurs düzenleyerek ehliyetlerini verdiklerini açıkladı. Konuşmalaların ardından Rektör Özkan, güvenlik görevlilerine İnsansız Hava Aracı Ehliyetlerini takdim etti. Ardından eğitmenlerin eşliğinde Rektör Özkan, İnsansız Hava Aracı kullanarak, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.