• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 13 Ağustos 2024 12:17

İnşaat Müteahhitlerinden aşure ikramı

İnşaat Müteahhitlerinden aşure ikramı

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, aşureleri Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İltemir, misafirlere ikram etti. 

Aşurenin paylaşmanın, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin simgesi olduğunu belirten Başkan İltemir, yaptığı konuşmada, "Bugün burada, sadece bir tatlıyı paylaşmıyoruz; aynı zamanda sevgiyi, dostluğu, komşuluğu ve dayanışmayı da paylaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizin, hoşgörümüzün simgesi olan bu anlamlı etkinlikte, gönüllerimizin birleştiği bir tabloya şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan İltemir, aşurenin içinde barındırdığı farklı tatlarla zenginleştiğini, bu durumun toplumun farklı renklerinin ve kültürlerinin bir araya gelerek oluşturduğu zenginliği simgelediğini vurguladı. İltemir, "İnşallah bu aşure ayı, hepimize hayırlı ve bereketli olsun. Aşure tadında güzel günlerde buluşmayı temenni ediyorum" dedi.

Etkinlikte, hem kültürel değerleri yaşatmak hem de toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen aşure gününün, İslam dünyası için büyük anlam ve öneme sahip olduğunu belirten İltemir, "Aşure Günü, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu, Hz. Hüseyin ve ailesinin Kerbela’da yaşadığı zorluklar gibi pek çok önemli olayın hatırlanmasına vesile olan mübarek bir gündür" dedi.

Aşurenin, bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin simgesi olarak kültürümüzde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan İltemir, "Birlik ve beraberlik ruhunun en güzel şekilde yaşandığı bu günde, farklı malzemelerin bir araya gelerek zengin bir lezzet oluşturduğu aşure, toplumumuzun farklılıklar içindeki birliğinin de simgesi olarak görülmektedir" şeklinde konuştu.

Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail İltemir, "Bugün, bir yandan sevdiklerimizle bu bereketli tatlıyı paylaşırken, diğer yandan toplumsal barış ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Aşure Günü vesilesiyle, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, huzur dolu bir yaşam sürmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, İltemir, Aşure Günü'nün tüm insanlığa barış, hoşgörü ve kardeşlik getirmesi dileklerinde bulundu ve bu anlamlı günün manevi değerlerini en güzel şekilde yaşatmak gerektiğini belirtti.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK