• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Ekim 2024 12:38

İşçi filmleri yarışacak

 İşçi filmleri yarışacak

Antalya’da 26 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da işçi hakları, demokrasi, kadın mücadelesi, çevre ve sanat temalarını işleyen filmlerle izleyicilerle buluşacak. Festivalde toplamda 353 film başvurusu değerlendirilmiş, bunlar arasından 46’sı yerli, 28’i yabancı olmak üzere 74 film seçilmiştir.

2009 yılından bu yana Antalya’da düzenlenen festival, bu yıl DİSK, KESK ve Antalya Halkevi öncülüğünde gerçekleşecek. On binlerce izleyiciyi ağırlayan etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da gala, festival yürüyüşü, söyleşiler, konserler ve çeşitli sanat etkinlikleri ile dolu bir program sunacak. Etkinlikler, şehir merkezinde, ilçelerde, işyerlerinde, belediye ve kurum salonlarında, ayrıca açık hava gösterimlerinde izleyicilerle buluşacak.

Festival Ücretsiz ve Yarışmasız

Bu yıl da festivale katılım ücretsiz olacak ve “piyasa” kurallarının dışında, tamamen gönüllü emekle düzenlenecek. İşçi Filmleri Festivali, sponsorluk ve yarışma sistemi olmaksızın, sinemada alternatif bir alan oluşturarak filmleri izleyicilerle buluşturmayı hedefliyor. Festivalde gösterilecek filmler, emek, kadın hakları, çevre mücadelesi, laiklik gibi toplumsal meselelere odaklanan yapımlardan oluşuyor.

Gala 26 Ekim’de Konyaaltı Cemevi’nde

Festivalin açılış galası, 26 Ekim saat 20.00’de Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik Salonu’nda yapılacak. Gala gecesinde ödül töreni düzenlenecek, ayrıca Eda Dere, Deniz Tanrıverdi ve Hekimhan Hekimoğlu’nun birlikte sahne alacağı müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Gecede festival filmlerinin ilk gösterimleri de yapılacak.

Festival kapsamında ayrıca, Antalya’da emek ve demokrasi mücadelesi veren, laiklik, kadın hakları, doğa ve çevre mücadelesi ile kültür ve sanat alanında emek harcayan isimlere teşekkür plaketleri sunulacak.

 

 

Haber: Gülşen KABAAĞAÇ