İşimiz Temiz eğitmenleri 31.500 işletmeye Hijyen Sertifikası kazandırmak üzere görevde
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPETin desteğiyle geliştirilen İşimiz Temiz Projesi, İşimiz Temiz Eğitici Bilgilendirme Toplantısı öncesindedüzenlenen protokol imza töreni ile resmi olarak başladı. Hizmet sektöründeki mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programlarını kapsayan projenin Muğla,Antalya ve İzmirden toplam 40 halk eğitimi merkezi eğitmeni bir araya gelerek eğitim içerikleri ve proje dokümanlarını inceledi,projenin yol haritası üzerine fikir alışverişinde bulundular. Toplantı sonunda katılım belgesi alaneğitmenler, halk eğitim merkezlerinde işletme sahibi kursiyerlerle buluşmaya başlayacak.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPETin desteğiyle geliştirilen İşimiz Temiz Projesinin resmi protokolü, Antalya Regnum CaryaOteldedüzenlenenİşimizTemizProjeBilgilendirmeToplantısındaimzalandı. 21 Eylülde düzenlenen; Muğla,Antalya veİzmirdentoplam 40 halkeğitimimerkezi eğitmenininkatıldığıİşimizTemizProjeBilgilendirmeToplantısındaMEB Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar,TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi - TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürkile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü veTOBB yetkililerihazırbulundu. Protokolimzatöreniilebaşlayanvegünboyusürentoplantıda Hayat BoyuÖğrenmeGenelMüdürlüğütarfındanbelirleneneğitmenlere Proje Mekanizması,Eğitici Rol ve Sorumlulukları, Eğitim Programları, Yetişkin Eğitimi Prensipleri ve Sosyal Etki Çalışması başlıkları altında bilgilendirmeleryapıldı.
İŞLETMELERE DUYULAN GÜVENİN ARTMASIYLA GELİR ARTIŞI DA SAĞLANACAK
MEB Araştırma,Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınartoplantıda yaptığı konuşmada İşimiz Temiz Projesinin salgın döneminde önemi daha da artan hijyen konusunda yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Akçapınar şöyle konuştu: İşimiz Temiz projesiyle amacımız, hizmet sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmeler için hijyen normları oluşturmak, bu normların içselleştirilmesine yönelik eğitim programları geliştirmek ve söz konusu hijyen normları kapsamında Türkiye genelinde farkındalık yaratmaktır.Hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen standartları oluşturmayı hedeflediğimiz proje ile aynı zamanda bu işletmelere duyulan güven ve tercih edilirliklerinin artmasıyla gelir artışı da sağlanacağını umut etmekteyiz.
Toplantıda konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz GünayTOBB olarak girişimcilerin ülke kalkınmasında taşıdığı büyük önemin bilincindeyiz. Girişimcilerin her alanda güçlenmesi, desteklenmesi ve girişimci sayısının artırılması amacı ile illerde kurullarımız liderliğinde birçok eğitim ve proje gerçekleştiriyoruz. Bunu da küresel ve ulusal birçok kuruluşla işbirliği yaparak destekliyoruz. Pandemi döneminde, öneminin arttığı temizlik ve hijyen konusu ile İşimiz Temiz Projesini, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız ve Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürkün vizyonuyla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Opet ile birlikte başlattık. İşimiz Temiz Projesi ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiyede temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmayı amaçlıyoruz. Projenin başarılı olup işletmeleri bir üst seviyelere çıkaracağına inancımız tam dedi.
EĞİTİM PROGRAMLARI HEM ONLİNE HEM DE YÜZYÜZE OLARAK KURGULANDI
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu BaşkanıNurten Öztürkise toplantıda yaptığı konuşmada,İşimizTemiz Projesi ilehizmet sektöründe faaliyet gösteren mikro işletmelere yönelik hijyen eğitim programları oluşturarak, faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için destek vermeyi hedeflediklerini hatırlattı. Öztürk, Projemizle ilk etapta yeme-içme,konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren 31.500 işletmeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün işletmelere eğitim verecek halk eğitim eğitmenlerimiz ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitmenlerimiz, gerekli bilgileri edinmelerinin ardından halkeğitimmerkezlerimizdeişletmelereeğitimvermeyehazırolacaklar dedi. İşletmelereverilecekeğitimleryüzyüzeve online olacakşekildeayrıayrıkurgulandı. Yüzyüzeeğitimlerkentmerkezlerindekihalkeğitimimerkezlerindesınıfiçieğitimlerdeuygulanacakken online eğitimlerisemerkezeuzakişletmeleriçineğitmeerişimkolaylığısağlamaküzerehazırlandı.
MEB ONLİNE EĞİTİM PLATFORMLARI İLE TÜM TÜRKİYEYE YAYGINLAŞTIRILACAK
Proje kapsamında İzmirde yeme-içme sektöründen 6.000, konaklama sektöründen 6.000 ve ulaşım sektöründen 6.000 olmak üzere toplam 18.000, Antalyada yeme-içme sektöründen 3.000, konaklama sektöründen 3.000 ve ulaşım sektöründen 3.000 olmak üzere toplam 9.000 ve Muğlada ise yeme-İçme sektöründen 1.500, konaklama sektöründen 1.500 ve ulaşım sektöründen 1.500 olmak üzere toplam 4.500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31.500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek.Eğitimlerini tamamlayanlar Hijyen Eğitim Sertifikasını almaya hak kazanırken işletmesi de İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi belgesini alarak işletmesinin görünen uygun yerinde sergileyebilecek. Proje kapsamında geliştirilecek 3 farklı sektöre özel hijyen eğitimleri ve diğer proje uygulamaları pilot iller olan İzmir, Antalya ve Muğlada yürütülecek. Geliştirilen online eğitim içerikleri sayesinde eğitimlerin, MEB online eğitim platformları yoluyla tüm Türkiyeye yaygınlaştırılması hedefleniyor.