• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mayıs 2020 23:08

İstanbul'u aratmadık

İstanbul'u aratmadık
Antalya’nın en işlek caddelerinde insan sayısının artmasıyla birlikte ortaya çarpıcı görüntüler çıktı.

stanbul’da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne akın etti. Mega kentte, maske takmayanlar ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayanlar nedeniyle Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler uygulamaya koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sosyal medya hesabından tedbirleri hiçe sayanlarla ilgili yaptığı paylaşım üzerine harekete geçen yetkililer, ünlü meydan ve caddeyle ilgili maske takma zorunluluğuyla 3 metre sosyal mesafe kuralı getirdi. Ayrıca tedbirlere uymayanlara 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince bin TL ile 3 bin 150 TL arasında idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Vali uyarmıştı
Antalya’da da koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte İstanbul’u aratmayacak görüntüler oluşmaya başladı. Cumartesi-pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılırken bugünden itibaren AVM’ler başta olmak bazı sektörlerde yer alan işletmelerin kepenk kaldırması kararlaştırıldı. Normale dönüş aşamalı olarak başlarken, şehrin en işlek caddelerinde vatandaşların oluşturduğu görüntüler endişeye neden oldu. Halk arasında ‘Kapalı Yol’ olarak tabir edilen Kazım Özalp Caddesi’ndeki yaya trafiği büyük artış gösterdi.  Antalya’nın gözbebeği durumundaki caddede hareketlilik artarken, vatandaşların maske takmaması ve sosyal mesafe kuralını ciddiye almayarak bulaş riskini arttırması dikkatlerden kaçmadı.
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı, “Sevgili Antalyalılar, sadece hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. Bunun dışında, önümüzdeki süreçte daha önce uyguladığımız maske takma, sosyal mesafe ve diğer izolasyon kuralları aynen geçerli olacaktır. Lütfen gevşemeyelim. Yoksa başa döneriz” paylaşımıysa İstanbul’daki tedbirlerin Antalya’da da uygulanabileceğine yönelik bir beklenti oluşturdu. Koronavirüs salgınına ilişkin aldığı kararlarla tüm ülkeye örnek olan Vali Karaloğlu’nun kentin en işlek caddesiyle ilgili alacağı karar merakla bekleniyor.  

Veli AKOĞLU


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.