• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 15 Kasım 2021 17:18

‘İttifak ancak milletle olur’

‘İttifak ancak milletle olur’
26 Ağustos tarihinde Türk siyasi hayatına giren Zafer Partisi’nin 6 Kasım tarihinde kurucu il başkanı olarak atanan Galip İlya, 5 ilçenin başkanını atadıklarını söylerken “Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunuyoruz” dedi ve ittifaklara kapıların

Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığını yaptığı Zafer Partisi’nin Antalya İl başkanlığı görevine atanan Galip İlya siyasete hızlı bir giriş yaptı. Zafer Partisi’nin Elmalı, Alanya, Konyaaltı, Manavgat ve Gazipaşa ilçe başkanları atanırken İl Başkanı Galip İlya, Türkiye genelinde 41 ilde il başkanlarının atandığını söyledi.


57 Kişilik il kurucular kurulu olduğunu dile getiren İlya, mevcut muhalefeti sarı muhalefet olarak nitelerken Türkiye’nin uçuruma sürüklendiğini kaydetti. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında enkaz değil moloz bırakmak üzere olduğunu dile getiren Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Galip İlya, AKP iktidarında iç ve dış politikalarda sürekli sorunlar çıktığını belirtirken vatandaşların ekonomik olarak açlığa mahkum edildiğini kaydetti.


Galip İlya, “Yaşanan işsizlik ve hayat pahalılığı bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.8 milyon hane sosyal yardım alarak hayatını sürdürmekte.

Saray rejimi gitsin de nasıl giderse gitsin anlayışı ülkeyi kan uyuşmazlığı yaşayan ittifaklara mecbur bırakmıştır.Sarı muhalefet halk için çözüm değildir.Erdoğan arkasında enkaz değil moloz bırakmaktadır.Türkiye, bu ağır ve çoklu kriz dönemini tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi 1. Meclisin ruhunu yansıtan bir program ile aşabilir. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ile sorunlar aşılabilir. Türkiye’yi içinde bulunduğu uçurumdan kurtaracak parti Zafer Partisi’dir. Türkiye’nin sürüklendiği krizden ancak bütün Türk milletini kucaklayabilen, terörizmle mücadelede uzman, uluslararası siyasi detaylarda uzman, sığınmacıları ülkelerine dönmelerinden taviz vermeyecek tek lider Ümit Özdağ’dır.Devlet işletme mantığı ile yönetilecek bir mantığı ile yönetilecek bir yapı değildir.Kırmızı çizgiler ve dengeler vardır” ifadelerini kullandı.


“Emperyalist güçler 100 yıllık programlarından hiç vazgeçmediler. Bizde vatanımızdan vazgeçmedik” diyen Galip İlya,  “Bugün Türkiye dünyadaki en gergin toplumlardan birini oluşturmakta. Bulunduğu gerginlik düzeyi itibariyle Irak, Suriye gibi ülkelerle eşdeğer görülmekte” ifadesini kullandı.


5 BİN KİŞİ YAŞAMINA SON VERDİ

Türk lirasının sürekli olarak değer kaybettiğinin altını çizen İl başkanı İlya, “Hiçbir enflasyon tahmini tutmuyor. Vatandaşın alım gücü azaldı. Temel yaşamsal ihtiyaçların fiyatları olağanüstü arttı. Yaşanan işsizlik, hayat pahalılığı ve aile fertlerinin temel ihtiyaçlarının karşılanmaması gibi sorunlar, Türk aile yapısının bozulmasına ve parçalanmasına sebep olmakta” ifadelerini kullandı. 8 milyon ailenin yardım alarak hayatını sürdürmekte olduğunu söyleyen İlya, “2002-2019 yılları arasında geçim sıkıntısı nedeniyle yaklaşık 5 bin 806 kişi yaşamına son vermiştir. 2020-2021'de ise intihar sayısı adeta patlamıştır” şeklinde konuştu.


ATATÜRK ÇİZGİSİNDE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ 

“Türkiye bu ağır ve çokluk kriz dönemini tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi birinci meclisin ruhunu yansıtan bir program ve kadro ile aşabilir” diyen İlya, “Bu programın kısa ifadesi ise Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğidir. Biz, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savunan bir partiyiz. İttifakımızı ancak Türk milleti ile yaparız. Türkiye'yi sürüklendiği uçurumdan kurtaracak başka bir duruş ve lider yok. Prof. Dr. Ümit Özdağ, bütün yaşamını Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğine vermiştir. Partiler üstü toplumsal muhalefeti Kuvvayi Milliye ruhu ile yönetebilecek tek lider Ümit Özdağ'dır. Türkiye'nin sürüklendiği krizi aşabilmesi ancak bütün Türk milletini kucaklayan, devleti bilen, uluslararası siyasetin detaylarına nüfuz etmiş, terörizmle mücadele politikalarında uzman, Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere sığınmacıların ülkelerine dönmeleri konusunda taviz vermeyecek bir liderlikle mümkündür. Türkiye’nin kurtuluşunun tek yolu budur” açıklamasında bulundu.


DEVLETİ KORUMAK MİLLETİ YAŞATMAKTIR

Devleti koruyan tarihten gelen hafıza, milli ve milliyetçi değerler ve kırmızı çizgiler uluslararası hassasiyetler ve dengeler olduğunu sözlerine ekleyen Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Galip İlya, “Devleti korumak milleti yaşatmaktır. Devleti korumak ve müreffeh bir düzeyde yaşatabilmek ancak yetkin kadroların devlet kadrolarında etkin ve verimli istihdam edilmesi ile mümkün olur. Zafer Partisi, Türkiye'yi dengeler ve frenler sistemi denen yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığına saygılı demokratik geleneğine sahip çıkan yetkin kadrosu, ilkeli bir iletişim stratejisi de olan bir anlayış ile yönetecektir. Genel başkanımız Ümit Özdağ, Türk kadınının, Türk milletinin medeni duruşunu kalbine koyan Atatürk'ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözünü şiar edinmiş ve yeni dünya düzeninde Türk kadınının Türkiye Cumhuriyeti’ni aktif temsiline önem veren bir liderdir” ifadelerine yer verdi.


 SURİYELİLERİ 1 YIL İÇİNDE GÖNDERECEĞİZ

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan İlya, Türkiye’deki Suriyeliler konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunduklarını belirterek onların mülteci değil, sığınmacı olduklarının altını çizdi. İktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceklerini söyleyen İlya, “Biz 1 yıl içinde bu sığınmacıları memleketlerine göndereceğiz. Bizim ekonomimiz yine bize kalacak” şeklinde konuştu.


Toplantıda Konyaaltı Kurucu İlçe Başkanı Demir Sönmez, Alanya Kurucu İlçe Başkanı Sibel Dulum,  Manavgat Kurucu İlçe Başkanı Engin Durkaya ve Elmalı Kurucu İlçe Başkanı Adem Karakaya’yı tanıtarak rozetlerini takan İlya, Gazipaşa Kurucu İlçe Başkanı İsa Özcan'ın ise karantinada olduğu için toplantıya katılamadığını bildirdi.


Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.