• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Şubat 2024 12:48

İyiliğin suç olduğu dönem

İyiliğin suç olduğu dönem

Taksici Oğuz Erge (44), İzmir’de üşümesin diye aracına aldığı kişi tarafından öldürülürken olaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “İyiliğin suç olduğu bir döneme denk geldik!” dedi. Alkan diğer yandan korsan taksiyle mücadelenin devam ettiğine işaret etti.

Taksi şoförü Oğuz Erge (44), önceki gece saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden kapüşon ve cerrahi maske takan ve Gaziemir'e gideceğini belirten D.A'yı aracına aldı. Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında D.A'nın arka koltuktan tabancayla üç el ateş ettiği Oğuz Erge, aldığı üç kurşunla hayatını kaybetti 

İNSANLIK ADINA DERİN BİR ACI

Yaşanan olay Türkiye genelinde büyük tepki ile karşılanırken. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “İyiliğin suç olduğu bir döneme denk geldik!Yolda üşümesin diye arabaya alırsın, sırtından üç kurşun yersin. İzmir’de meslektaşımız Oğuz Erge’nin vurularak vahşi şekilde katledilmesi insanlık adına derin bir acı. Ölen taksici değildi, insanlığı da öldürdüler.. Oğuz Erge'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve esnaf camiamıza baş sağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Başkan Alkan, “Kameranın bu olayda ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm şoför arkadaşlarımıza da başsağlığı diliyorum. Gerekli tedbirler alınıyor. Tek temennimiz zanlının gerekli cezayı alması” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Alkan, “Ne kadar tedbir alırsanız alın, iş olacağı yere varıyor. Arkadaşımız gecenin dördünde yolda üşüyor diye yolcuyu arabaya alıyor. Fail, ‘diğer arabaların kendisini almadığını’ ifade etmiş. Fakat daha sonra da ‘herkese güvenmeyeceksin’ diye not düşmüş. Çok üzgünüm, söyleyecek söz yok. Ben buradan tüm meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum” dedi.

KORSANLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Diğer yandan korsan taksi ile mücadele hız kesmemeden devam ediyor. Hergün onlarca korsan taksi yakalanırken korsan taksi kullanan vatandaşlara da ceza uygulanması tartışılmaya başlandı. Korsan taksi ile mücadele konusunda yetkililere teşekkür eden Mehmet Ali Alkan, “Korsan taşımacılıkla mücadelede devletin vergi kayıplarını önlemek adına gösterilen kararlılık ve mücadele için başta; Sayın Valimiz Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürümüz Orhan Çevik, Jandarma Alay Komutanımız Tarık Hekimoğlu ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze, Esnafımıza destek ve duyarlılıkları için minnettarız” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK