• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2024 14:44

İzinsiz Sörfe Ceza Yağdı

İzinsiz Sörfe Ceza Yağdı

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı tarafından 03 Ağustos 2024 tarihinde Konyaaltı Beach Park Sahilinde yapılan kontrollerde ; Kürek Sörfü (Stan Up Puddle Board) yapan ve kiralayan şahısların kontrollerinde sosyal medya aracılığıyla A.A. ve D.D. isimli yabancı uyruklu şahısların para karşılığında kiralama yaptıkları tespit edilmiştir. 

Bu kapsamda; D.D ve A.A. isimli 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ve 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunun ilgili maddeleri uyarınca gerekli idari işlemler yapılmış, D.D. ve A.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar sınır dışı edilmesi maksadıyla Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 

Kontroller  esnasında eksikleri görülen diğer  10 Türk vatandaşı ve 1 plaj işletmesininde para karşılığında izinsiz kürek sörfü kiralaması yaptığı tespit edilmiştir. Ayrıca 10 şahıs ve 1 plaj işletmesine 2634 sayılı Turizm teşvik kanunu ve Vergi Usul Kanunu gereğince gerekli iş ve işlemler uygulanmış; *38 (Otuz sekiz) adet Sub Board muhafaza altına alınmıştır. 

İzinsiz kürek sörfü yapan şahıslara ve işletmeye  yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından mavi vatan sularımızda suç ve suçluların yakalanması maksadı ile gece gündüz görevler icra edilmektedir.