• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Kasım 2023 13:12

Kabaklar sanat eserine dönüşüyor 

Kabaklar sanat eserine dönüşüyor 

Engel Tanımayanlar Spor Klübü özel bireylere açtığı spor dallarının yanısıra sanat çalışmaları ile de gündeme geliyor. Dernek ile Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan anlaşma ile birlikte sanatsan çalışmalara da imza atılıyor.

Dernek binasında haftanın belli günleri Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen öğretmen çerçevesinde çalışmalar yapılırken kabaklara adeta yeniden hayat veriliyor. Başkan Bedriye Hilal Gönenç, geleneksel bir tarım ürünü olan kabaklar, sanatın çeşitli alanlarında kullanılarak atıkların yaratıcı bir şekilde değerlendirilmesine örnek olduğunu söyledi.

KABAK SADECE BESİN MADDESİ DEĞİL

Başkan Gönenç, "Bu yaratıcı projede,  sebzenin sadece bir besin kaynağı olmanın ötesine geçebileceğini göstermek istiyoruz. Kabaklar, heykellerden resimlere, enstalasyonlardan tasarımlara kadar burada birçok farklı sanat eserine dönüştürülüyor. Projede yer alan arkadaşlar kabakları oyma, boyama, kesme ve şekillendirme gibi farklı tekniklerle kullanarak benzersiz eserler ortaya çıkarıyor. Kabak sanatı, sürdürülebilirlik ve doğa ile uyumlu sanat anlayışını vurgulayarak izleyicilere çevresel duyarlılık konusunda ilham veriyor" ifadelerini kullandı.

AKLA GELMEYECEK ESERLER ÇIKIYOR

Kabaklardan akla bile gelemeyecek sanat eserlerinin çıkabildiğine değinen Bedriye Hilal Gönenç, "Biz burada, sadece kabakların sanatsal birer obje olmanın ötesinde, doğa ile insan yaratıcılığının nasıl birleştirilebileceğini göstermeye çalışıyoruz. Olayın bir diğer güzel yanı ise kullanılan kabakların projenin sonunda çeşitli yollarla değerlendirilmesi. Organik atıkların bu şekilde sanat yoluyla değerlendirilmesi, hem çevre dostu bir uygulama hem de sanatın sürdürülebilirlikle nasıl entegre edilebileceği konusunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor" şeklinde konuştu.

HERŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLIYOR

Kabaklardan elde edilen sanat eserlerinin daha sonra satılarak derneğe gelir elde edileceğini söyleyen Engel Tanımayanlar Spor Klübü Başkanı Bedriye Hilal Gönenç, "Çoğu zaman kabak deyip geçiyoruz ama bu kabaklar hünerli ellere geçtiğinde çok güzel sanat eserlerine dönüşebiliyor. Örneğin kabaklardan yapılan kolyelere büyük talep oluşuyor. Yine aynı şekilde kabaklardan yüzükler ya da çeşitli ev süsleri yapılabiliyor. Herşey hayal etmekten başlıyor. Bizler de bunun bilincindeyiz ve durmadan üretmeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK