• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Ekim 2023 10:45

Kaçak yapılara af gelir mi?

Kaçak yapılara af gelir mi?

Antalya, Türkiye’nin güzel sahil şehirlerinden biri olarak tanınırken, kaçak yapılar sorunu da şehirde ciddi bir mesele haline geldi. Özellikle genel seçimler öncesinde imar affı beklentisiyle yapılan kaçak inşaatlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından imar affının rafa kalkmasıyla ne yapacaklarını bilemez bir durumda bulunuyorlar.

İmar Affı Beklentisi ve Kaçak Yapılar

Kaçak yapılar, Antalya ve diğer birçok Türk şehrinde yaygın bir sorun olarak ortaya çıkıyor. İnsanlar, imar affı çıkma ihtimaline güvenerek kaçak inşaatlara başvurmuş ve buna bağlı olarak evlerini kullandılar. Ancak beklentileri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında imar affının rafa kalktığını öğrendiklerinde büyük bir belirsizlik içine düştü.

Kaçak yapıların imar affı ile düzenlenmesi, bu ev sahipleri için büyük bir umut kaynağıydı. İmar affının rafa kalkması, bu insanların kaçak inşaatlarını yasal hale getirme şanslarını ortadan kaldırdı.

 

 

ELEKTRİK VE SU ABONESİ ALAMIYORLAR

Antalya’da kaçak yapılarla ilgili sorun sadece imarla sınırlı kalmıyor. Kaçak yapı sahipleri, evlerinde elektrik ve su aboneleri de alamıyor. Vatandaş ev abonesi yerine bahçe suyu abonesi almak için ASAT’a başvursa da yılbaşından önce bahçe suyu abonesinin verilmeyeceği dillendiriliyor.

 

Yılbaşından sonra bahçe suyu da olsa abonelik verildiğinde vatandaş elektrik sorununu da güneş enerjisi panelleri ile çözme düşüncesinde.

 

 

GÖZLER YEREL SEÇİMLERE ÇEVRİLDİ

Antalya’da kaçak yapı sahipleri, şu anda evlerini kullanamadıkları gibi gelecekle ilgili de büyük bir belirsizlik içindeler. İmar affı olmaması, bu yapıların yasal olma ihtimalini ortadan kaldırdı. Genel seçimlerde umduğunu bulamayan kaçak yapı sahipleri bu kez yerel seçimleri beklemeye başladı.

Diğer yandan Ankara’da genel seçim öncesinde sıkça dillendirilen imar affının Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında rafa kalkmasına karşın farklı formüller üzerinde çalışıldığı dile getiriliyor. Beklentiye göre; imar aafı gelmeyecek ancak elektrik ve su abonesi alınması noktasında kaçak yapılara bir ayrıcalık tanınabilecek.

Haber: Yalçın KÜÇÜK