KADINLARIN LİKE SAVAŞLARI

  • SUR YAPIIIIIII

Sanal dünyanın gelişmesi ile hayatımıza yeni yeni kavramlar hareketlerde girmeye başladı. Bunlardan biride like kavramı. Like kısaca kişinin yaptığı bir işin karşı tarafın beğenilmesinin, takdir edilmesinin, onaylanmasının sanal adı. Like butonuna basan kişi aynı zamanda yapılan işi, hareketi onayladığını ve aynı düşüncede, aynı inanışta olduğunu ifade eder.

     Allah-u Teala insanı yarattıktan sonra onu kendi haline bırakmamıştır (Kıyamet suresi/36). İnsanlığın geçirdiği evrelere göre şartlara göre uyarılmaları için zaman zaman peygamberler gönderilmiştir (Nahl suresi/36). İşte bu insanlığa da Allah-u Teâlâ Hz Muhammed(s.av)son peygamber olarak göndermiştir(Ahzap suresi/40).Hz Muhammet (s.a.v) de diğer peygamberler gibi insanlarla Allah-u Teâlâ arasında iletişim sağlayarak, Allah-u Teala nın hoşnutluğunu kazanmak isteyen insanlara neyi nasıl yapmaları gerektiğini öğretmiştir. Gerek erkek gerekse kadınların nihai durağı olan cennet ve cehennemin nasıl elde edileceğini haber vermiştir. Bu tarz haberlerden biride  “Bana cehennem gösterildi. Halkının çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.”  (Buhari, İman 21.) hadisidir. Hadisin değişik varyantlarında kadınların cehennemlik olmaya neden olacak zaafları ve sebepler dile getiriliyor. Hz Peygamberin verdiği bu mesajı sadece geçmişe mal edip günümüze yorumlayamamak Hz peygamberin misyonunu anlayamamak demektir. Bu hadis den kimse kadınların aşağılandığı veya ötekileştirildiği sonucunu çıkarmasın. Hadisi şerifi Peygamberlerin gönderiliş gayesi(Maide/19) penceresinden okursak değer verilen bir varlığı bekleyen tehlikelere karşı uyarı olduğu çok rahat anlaşılır. Bu Hadisi kısaca şöyle anlamalıyız; Ey kadınlar, Allah-u Teâlâ nın size bahşettiği kendinize has özellikleri sizleri cehenneme sürükleyecek. Ahreti unutturacak şekilde kullanmayın.    

       Malumumuz her sen olduğu gibi bugünlerde yine yaz sıcaklarıyla boğuşuyoruz. Yaz sıcaklarından nedense en fazla bayanlar etkileniyor gibi görünüyor. Sıcaklarla mücadele serinlemek için her sene yeni yeni giyim tarzları icat ediyorlar. Allah-u Teâlâ Mümin kadınlara örtünmeyi emretmesine rağmen(ahzap/59) onlar Soyundukça serinliyorlar serinledikçe soyunuyorlar.Müslüman kadınların Allah-u Teâlâ nın örtünme emrinden haberi olmalarına rağmen gerçek şu ki sanal dünyada olduğu gibi Sokaklarda da bayanların bir like (çıplaklık) savaşı var. Sanal dünya yetmezmiş gibi kadınlar sokaklarda birbirleriyle like (beğenilme) yarışına girmiş durumdalar. Kocalarının beğenmesiyle yetin(e)meyen bir kısım kadınlar, her gün gerek kendi cinsi gerek karşı cins den hangimize daha çok bakılacak, beğenilecek derdindeler. Mutluluğun ve güzelliğin ölçüsünün gerek kendi cinsinin, gerekse karşı cinsin like ve bakışlarında aramaya başladılar. Bunun için bir kısım kadınlar like lerini arttırmak için çıplaklığın ön plana çıktığı sonsuz giyim seçeneklerini kullanmaya başladılar. Güzel olmaktan daha çok cinsellik içeren giyim tarzları tercih edilmeye başlandı. Varsa yoksa like. Helal, haram, Allah, Din hak getire.

   Like ler, bakışlar artınca kendilerinin daha güzel olduğu veya değerlerinin kıymetlerinin saygınlıklarının arttığı zannına kapılıyorlar. Gururları ve egoları okşanıyor. Egolar okşandıkça açılıyorlar açıldıkça egolar birileri tarafından okşanıyor. Kadınların gece kocalarının yanında giydikleri kıyafetler şimdi sokakları süsler oldu. Şu anda gelinen tesettür – giyinme noktası göğüs kısmından 25 cm belden aşağı yaklaşık 25 cm. Bu ölçülerden aşağısına şimdilik mahalle baskısı müsaade etmiyor. Anneler, babalar, kardeşler, kocalar kısaca; Ey iman edenler, ey Müslümanlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun(Tahrim suresi/6) ayetine rağmen neden bu duruma sessiz kalıyorsunuz? Yoksa Annelerinizin, hanımlarınızın, kızlarınızın, kız kardeşlerinizin like lerinin artmasından sizlerde mi gurur mu duyuyorsunuz?  Siz like lerin artmasından gurur duyup razı olabilirsiniz. Lakin ;  “ALLAH (c.c) KULLARININ KÜFRE(GÜNAHA) GİRMESİNE RAZI OLMAZ.”(Zümer, 39/7)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.