• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2021 12:37

Kamu’da da esnek çalışmaya geçilmeli

Kamu’da da esnek çalışmaya geçilmeli
Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Cumhurbaşkanlığı’na resmi yazı göndererek kamuda esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesini talep ederken 10 yaş altı çocuğu olan annelerin de izinli sayılması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Cumhurbaşkanlığı’na resmi yazı göndererek kamuda esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesini talep ederken 10 yaş altı çocuğu olan annelerin  de izinli sayılması gerektiğini belirtti.

GENELGE YOK SAYILIYOR

Ülke genelinde artış gösteren Kovid-19’a dikkat çeken Memur-Sen Antalya İl Başkanı ve Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya Cumhurbaşkanlığı genelgesinde açıkça belirtilmesine karşın ne yazık ki Antalya’daki çoğu kurumlar 10 yaş altı çocuğu bulunan bayan memurlara izin vermemekte. Genelge aslında yoruma açık değil fakat uygulanmıyor. Bazı kurumlar Cumhurbaşkanlığı genelgesi yerine Valilik genelgesini dikkate alıyor. Diğer yandan artan vaka sayıları ve yoğun iş temposu nedeniyle kamu görevlilerimiz yüksek risk altındadır. Bunun için kamuda esnek çalışmaya yeniden dönülmelidir” dedi.

 Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunun yetkili sendikası Büro Memur-Sen, kamuda yeniden esnek ve dönüşümlü çalışmaya geçilmesi için Cumhurbaşkanlığı’na resmi yazı gönderdi.

HASTALIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Gönderilen resmi yazıyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Antalya İl Başkanı ve  Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, ülke genelinde vaka ve ölüm sayılarında büyük artış yaşandığına dikkat çekti. Başkan Hisarkaya, “Vaka Sayılarında her geçen gün büyük bir artış yaşanmakta. Kamu görevlilerimiz büyük bir sağlık riskiyle karşı karşıya. Birçok kurumda kamu görevlilerimiz hastalıkla mücadele ediyor. Tüm bu risklere karşı kamu görevlilerimiz büyük bir özveriyle işlerini yapmakta, milletimize hizmet etmektedir. Kamu görevlilerinin hayati riskleri nedeniyle en kısa sürede gerekli önlemler alınmalı ve kamuda dönüşümlü çalışmaya geçilmelidir” dedi.

KAMU PERSONELİ TEDİRGİN

Başkan Ünal Hisarkaya, esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi ile salgının yayılım hızının azalacağını belirtti. Kamuda kronik rahatsızlıkları olan birçok kişinin ölümle yüz yüze çalıştığını ifade eden Hisarkaya,   “Vakalardaki bu hızlı artış özellikle yüksek riskli illerde çalışan kamu görevlilerimizde tedirginlik yaratmaya başladı. Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda iş yükünün yoğunluğu ve temasın kaçınılmaz olması nedeniyle risk oranı daha da artmakta. Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığımız resmi yazı ile esnek ve dönüşümlü çalışma modeline geçilmesi talebimizi ilettik. Gerekli makamlarla görüşmelerimize devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ YOK SAYILIYOR

Memur-Sen Antalya İl Başkanı ve Büro Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya ayrıca 10 yaş altı çocuğu bulunan annelerin izinli sayılması noktasında Cumhurbaşkanlığının 2021/8 nolu genelgesi bulunmasına karşın uygulanmadığını söyledi. Hisarkaya, “Antalya’da da çoğu kurumlar 10 yaş altı çocuğu bulunan bayan memurlara izin verilmediğini görmekteyiz. Cumhurbaşkanı genelgesin de izin verilebilir değil izin verilir diyor. Antalya İl Hıfza Sıhha Kurulu kolaylık sağlansın diye kurumlara yazı gönderdi. Kurumların bazıları ise Cumhurbaşkanlığı genelgesine değil Valilik yazısına itibar etti. Kurumlar arasında uygulama birliği olmadı. Bizler de soruyoruz Cumhurbaşkanlığı genelgesi mi geçerlidir yoksa Valilik genelgesi mi? “ açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.