• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 03 Kasım 2022 15:41

Kantincilere kira müjdesi

Kantincilere kira müjdesi
Kantin kira artış oranına sınırlandırma getirilmesi taleplerinin olumlu sonuçlanması üzerine açıklamalarda bulunan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Cumhurbaşkanımızla yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Bak

Kantin kira artış oranına sınırlandırma getirilmesi taleplerinin olumlu sonuçlanması üzerine açıklamalarda bulunan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Cumhurbaşkanımızla yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Bakanımız kantin kiralarını yüzde 25 sınırlandırılmasının müjdesini verdi” dedi.

KANTİN KİRASINA YÜZDE 25 SINIRLAMASI

Bir süredir artan maliyetler ve tefe tüfe oranları nedeniyle kantinciler kira artılarından dertliydi. Geçtiğimiz günlerde AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e ‘kantincilerin kira konusunda dertli’ olduğunu aktardıklarını Palandöken’inde konuyu bizzat Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesi sonucunda kantin kiralarının yüzde 25 ile sınırlandırılması kararı aldığını söyledi.

KANTİNCİ RAHAT NEFES ALACAK

Dere, “TESK Genel Başkanımıza esnafımızın çok çok sıkıntı çektiğini özellikle kantincilerin TEFE TÜFE’den zorlandığını söyledim. Kiraların düşürülmesini talep ettik. Milli Eğitim Bakanı (MEB)  Mahmut Özer’de kantin kiralarından yüzde 25 sınırlandırmasını müjdesini verdi. En yakın zamanda yönetmelikte çıkacaktır. Alınan bu kararla birlikte kantinci esnafımız rahat bir nefes alacak ve daha iyi hizmet sunacak MEB Bakanı Mahmut Özer'e kantinci esnafımız adına teşekkür ederim” diye konuştu.

MÜHÜBE TAŞKIN