• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Temmuz 2024 13:33

Kapatma kararına tam destek

Kapatma kararına tam destek

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun bakanlığın aldığı bir günlük kapatma kararının alkışlanması gerektiğini söyledi.
KRAR UYGULAMAYA GEÇTİ
Ticaret Bakanlığı'nın aldığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı 7 Temmuz itibariyle berberlerde uygulanmaya başlandı. Gelecek haftadan itibaren pazar günleri kuaförler de hizmet vermeyecek.
ANTALYA'DA 2019'DAN BERİ UYGULANIYOR
Alınan kararı desteklediklerini dile getiren Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Antalya olarak 2019 yılından beri haftada bir gün kapalı olduklarını söyledi. Başkan Uzun, "Bizler Antalya olarak Antalya Valimizin öncülüğünde yapılan toplantıda alınan karar ile birlikte 2019 yılının 11. ayının 10'undan beri haftada bir gün zaten kapalıyız" dedi.
ALKIŞLANMASI GEREKEN KARAR
Berber esnafının da birer insan olduğunu ve onların da ailelerinin olduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Uzun, "Bakanlığımızın almış olduğu karar güzel br karar ve destekliyoruz. Karar alkışlanması gereken bir karar. Berberlerin de insan olduğu unutulmasın. Berberlerin de dinlenmeye ve aileleri ile zaman geçirmeye hakları var" şeklinde konuştu.
13 SAAT AYAKTA ÇALIŞIYORUZ
Berberlik mesleğinin sanıldığı kadar kolay olmadığına dikkat çeken Başkan Yüksel Uzun, "Bizler berberler olarak bir sanat icra ediyoruz. Ve işimizi yaparken günde 12-13 saat ayakta çalışmak zorundayız. Bakıldığında insanlar 8 saat mesai yaparken berberler 24 saatin yarısını ayakta çalışarak geçiriyor. Doğal olarak da yoruluyor. Haftada bir gün dinlenmeyi berber esnafımıza çok görmesinler" açıklamasında bulundu.
Haber: Yalçın KÜÇÜK