ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 19 Temmuz 2024 11:24

Katliam yasasına başkan tepkisi

Katliam yasasına başkan tepkisi

Sağlıklı sokak köpeklerine de “ötanazi” yapılmasının yani öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifine karşı tepkiler sürüyor.
ÖTENAZİYİ KABUL ETMİYORUZ
Yasa tasasrısı tepki gösretenler arasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da yer alırken Başkan Uysal, "Sokak Hayvanları sorununun çözümü ötanazi uygulaması değil, belediyelerin Bakımevi şartlarının iyileştirilmesi için desteklenmesi, hayvan ticaretinin yasaklanması, üretimin kontrol altında tutulması, kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme seferberliği yapılmasıyla mümkündür. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi devlet tarafından teşvik edilmelidir. Ötanazi uygulamasını kabul etmiyoruz. Muratpaşa'mızda her canlının yaşam hakkına saygılıyız" ifadelerini kullandı.
HER CANLININ HAKKIDIR YAŞAMAK
Yasaya bir tepki de Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'dan geldi. Kotan, "Yaşamak, her canlının hakkı  Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içeriğinde yer alan “Ötanazi” uygulamasını kabul etmiyoruz. Can dostlarımızın yaşam haklarını ellerinden almayalım, dünyanın hepimize ait bir yer olduğunu unutmayalım. Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" şeklinde konuştu.
VİCDANLARDA DERİN YARA AÇAR
Yasa tasarısına tepki gösteren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Sokak hayvanlarını uyutmaya mahkum etmek vicdanlarda derin yaralar açar. Bizlerin görevi bunun gibi acı çözümler üretmek değil, sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılatarak uygun koşullarda yaşatmak olmalıdır. Sahiplendirmeye teşvik ederek onlara güvenli yuvalar sunabiliriz. Bu Dünya, hepimizin ortak yaşam alanı" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK