• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 02 Eylül 2024 13:21

Kayıp jantlar bulundu mu?

Kayıp jantlar bulundu mu?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım A.Ş.'de yaşandığı iddia edilen 145 jantın kaybolması olayı, yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda otobüslerdeki jantların çalındığı ileri sürülmüş, yapılan incelemeler sonucunda ise yalnızca bir kişinin görev yerinin değiştirilmesiyle konu kapatılmıştı. Ancak, olayla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

 Şirket Yöneticilerinin Bilgisi İddiaları

Olayın ardından güvenlik kameralarının kayıtları merak konusu olmuştu. Ancak, iddialara göre bazı şirket yöneticilerinin jantların kaybolmasıyla ilgili bilgi sahibi oldukları halde bu konuda herhangi bir suç duyurusunda bulunmadıkları belirtiliyor. Bu durum, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı yönünde şüpheleri artırıyor.

Kaybolan Jantlar Sanayi Sitesinde mi?

İddialar arasında en dikkat çekeni, yıllar önce kaybolan 145 jantın Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki bir oto lastikçide bulunduğu yönünde. 

Yıllar önce kaybolan 145 jantın Akdeniz Sanayi Sitesi'nde bir oto lastikçide olduğu ileri sürülüyor. Hatta konunun Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengül, ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin'e de bilgi verildiği belirtiliyor. Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengül'ün bahsi geçen lastikçiye olayın gerçekliğini öğrenmek adına görevlendirem yaptığı ve lastik tamircisinde benzer jantların olduğunun görüldüğü dile getiriliyor. 

 

Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengül'ün, bu iddiaların doğruluğunu araştırmak için görevlendirme yaptığı ve lastik tamircisinde benzer jantların görüldüğü ifade ediliyor. Ancak, bu jantların gerçekten Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüslere ait olup olmadığı henüz netlik kazanmış değil.

Jantların Seri Numaraları ve Belediye’nin Sessizliği

Kaybolan jantlarla ilgili dikkat çekilen bir diğer husus ise, jantların üzerinde seri numaralarının bulunduğu iddiası. Eğer bu doğruysa, jantların kaybolmasının ardından neden detaylı bir inceleme yapılmadığı ve seri numaraları üzerinden takibinin gerçekleştirilmediği büyük bir soru işareti yaratıyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım A.Ş.'nin bu konuda ne gibi bir işlem yaptığı da kamuoyu tarafından merak ediliyor. Şimdiye kadar olayla ilgili sessiz kalınmış olması, birçok kişiyi olayın daha derinlere inen bir skandal olduğu konusunda düşündürüyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK