• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 17 Ekim 2023 16:15

Kemer’de hesap kitap şaşıyor

Kemer’de hesap kitap şaşıyor

İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından gözler CHP’ye çevrilirken CHP’nin Kemer Belediye Başkan adayının kim olacağı merak konusu oldu.

2019 Yerel seçimlerinde CHP’nin Kemer Belediye Başkan adayı Mustafa Gül olurken Necati Topaloğlu ise DSP saflarından seçime girmiş ve sandıktan zaferle ayrılan isim olmuştu.

Necati Topaloğlu bir süre sonra DSP’den istifa ederek CHP saflarına katılırken rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. Topaloğlu gerek CHP İl teşkilatı gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile uyumlu çalışması ile dikkat çekerken Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP’den aday olabilmek adına çalışmalarına başladığı ifade ediliyor.

Mustafa Gül ise yerel seçim çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı. Sosyal medyayı fazlaca kullanan Mustafa Gül’ün de CHP’den yeniden aday olmak için yoğun bir şekilde çalışırken kamuoyunda ise CHP tarafından aday yapılmayan ismin İYİ Parti’nin adayı olabileceği konuşuluyor.

Her iki ismin de siyasi geçmişine bakıldığında iki ismin de geçişinin söz konusu olabileceği dillendiriliyor. Necati Topaloğlu geçmişte CHP’den kapanan Göynük Belediye Başkanlığı görevini yaparken sonrasında ise CHP’den istifa etmişti. 2019 yerel seçimlerine DSP saflarına katılmış ardından CHP’ye geçmişti.

Mustafa Gül ise geçmişte CHP’den Kemer Belediye Başkanlığı yaparken ardından MHP saflarına katılmıştı. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrasında ise MHP ile iplerini koparan Mustafa Gül CHP saflarına geri dönmüştü.

Haber: Yalçın KÜÇÜK