• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 18 Kasım 2021 15:42

Kepez’den Antalya İkinci Toplu İşyeri

Kepez’den Antalya İkinci Toplu İşyeri
Kepez Belediyesinin, mülkiyet, imar ve alt yapı desteğiyle ilçeye ikinci bir toplu işyeri daha inşa ediliyor. Hurdacılar toplu işyerinden sonra Kepez ilçesine, inşaat malzemecileri sitesi de yapılıyor.

Kepez Belediyesinin, mülkiyet, imar ve alt yapı desteğiyle ilçeye ikinci bir toplu işyeri daha inşa ediliyor. Hurdacılar toplu işyerinden sonra Kepez ilçesine, inşaat malzemecileri sitesi de yapılıyor.

Kepez Belediyesi, ilçedeki esnaf kooperatiflerinin yeni toplu işyeri inşa etme hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Yeni toplu işyerlerinin yapılmasına ciddi destek veren Kepez Belediyesi, ilk olarak Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin yeni site yapma hayalini gerçekleştirdi. Kooperatifin, Başköy Mahallesi’ne inşaat edeceği toplu işyerinin önce mülkiyet sorunları çözüldü ve imar planı yapıldı. Daha sonra imar parselasyonunu yapılarak, dükkânların imar tapuları verildi. Kooperatif, imar tapularının verilmesiyle toplu işyerinin inşasını başlatabilir hale gelmiş oldu. Kepez Belediyesi, 50 dükkândan oluşan Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Toplu İşyeri’nin imar yollarını açmıştı.

YENİ TOPLU İŞYERİNİN YOLLARI AÇILDIHurdacılar ve Geri Dönüşümcü esnafının hayalini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, mülkiyet, imar ve alt yapı desteği ile İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin de yeni bir site yapmasının önünü açtı.İmar tapuları verilen 180 dükkânlı İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri, Kirişçiler Mahallesi’ne yapılacak. Kepez Belediyesi,  toplu işyerinin inşaatı başlamadan önce imar yollarını açarken; bölgeye elektrik ve suyun gelmesini de sağladı.Fen İşleri Müdürlüğü, site içerisinde 5 bin 680 metre uzunluğunda yeni yol inşa etti. Yolların açılmasında 40 bin metreküp (2 bin 700 kamyon) toprak alınırken, 62 bin 250 metreküp (4150 kamyon) hafriyat kullanıldı.

TÜTÜNCÜ, “SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, bürokratlarıyla birlikte açılan yolları inceledi.  Açıklamasında, “En önemli öncelikle elimizden bir tanesi de toplu iş yerlerinin yapılmasını sağlamaktı.” diyen Başkan Hakan Tütüncü, şunları kaydetti: “Toplu iş yerleri, hem esnafımıza hem de şehrimize iyi gelen projelerden birisi. İnşaat Malzemecileri Sitesi ile alakalı bir toplu işyeri planlaması vardı. Söz verdiğimiz şekilde mülkiyet, imar sorunların ortadan kaldırarak, bu sitenin yapılması konusunda önemli bir adım attık. Bununla da kalmadık. İmar ve mülkiyet problemlerini çözdükten sonra şimdi toplu işyerinin yollarını açıyoruz. Bu tesise, elektrik ve suyu getirerek altyapı ile alakalı eksiklerini tamamladık.   Şimdi inşaat malzemecisi çok değerli esnafımız, burada kendileri binalarını yaparak,  toplu iş yerlerine kurmuş olacaklar.”

“BU SİTE, ANTALYA’NIN İHTİYACINI KARŞILAYACAK”Tütüncü, verdikleri sözlerin bir bir takipçisi olduklarını belirterek, “Toplu iş yerleri, Antalya için çok önemli demiştik. İşte bu noktada başardığımız işlerden bir tanesi de iftarla ifade etmeliyim ki, Antalya'nın yeni inşaat malzemecileri sitesidir. Bu site, Antalya ya çok uzun yıllar yeterli olacak kapasiteye sahip. Bu iş yeri; esnafımıza sanayicimize ve Antalyalılara hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

TOPLU İŞYERİ, BÖLGEYE DEĞER KAZANDIRACAKŞehrin merkezinden kırsala doğru bir büyümenin söz konusu olduğunu belirten Başkan Hakan Tütüncü,  “Kepez de, bu büyümenin en hareketli ve en hızlı yaşandığı yerlerden birisi. Bu anlamda inşaat malzemecileri sitesi gibi toplu iş yerleri merkezden uzak bölgelere daha fazla imkân,  daha fazla değer katıyor.  Toplu işyeri gibi yatırımlar aslında bölgeye katma değer sağlayan işler. Neresinden bakarsanız bakın faydalı, çok önemli bir iş yaptığımızı ifade etmeliyim.” diyerek, açıklamasını tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.