• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Ocak 2024 10:23

Kiracıların sesini duyan yok!

Kiracıların sesini duyan yok!

Yüksek kiralar nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ederken bazı kavgalar ölümle sonuçlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık çağrıda bulunan Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul, “Bu gidişe bir dur demenin zamanı gelmedi mi?” dedi.

 

İCRA YOLUYLA EVDEN ÇIKARTLIYORLAR

Ev sahipleri ile kiracılar sözleşmesi devam etmesine karşın talep edilen zamlar ile karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Zaman zaman tartışmalar kavgaya dönüşürken bazı kavgalar da ölümlerle sonuçlanabiliyor. İstedikleri zammı alamayan ev sahipleri kiracıların elektriğini, doğalgazını ya da suyunu keserek yıpratma politikası uygularken ev sahibi tarafından mağdur edilenlerden biri de çocuğu kanser hastası olmasına karşın ev sahibi tarafından icra yoluyla evinden çıkartılan Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul olmuştu.

 

DAHA KAÇ KİRACI ÖLÜDÜÜLECEK?

Fahiş kira zamları ve zorla imzalatılan evden çıkma taahhütnameleri ile mücadelesini sürdüren Cengiz Kul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken “Daha ne kadar insan evlerinden zorla atılacak? Daha ne kadar aile sokağa atılacak? Daha ne kadar kiracı ev sahibinin mobinglerine maruz kalacak? Daha ne kadar kiracı ev sahibi tarafından darp edilecek ya da öldürülecek?” diye sordu.

 

KİRACILARA MOBİNG UYGULANIYOR

“Biz kiracı ev sahibi karşı karşıya gelmesin diye haykırdık” diyen Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul, “Cinayetler ardı arkası kesilmiyor. İntiharın önü ardı yok. Çoluk çocuk genç yaşlı demeden sokağa atılıyor. Dar gelirli vatandaş kirasını ödeyemiyor. Mülk sahibi tehdit ve mobing uygulayarak fahiş fiyat istiyor. Aileler çocuklarına beslenme alamıyor.En büyük ayrım kiracı ev sahibi ayrımı olarak zirve yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Her kim sırf siyasi çıkarları uğruna zehirli tartışmalara odun taşıyor, kutuplaşmayı körüklüyor, toplumun sinir uçlarıyla pervasızca oynuyorsa biliniz ki milletimizin iyiliğini kesinlikle istemiyor demektir. Milletin arasına nifak örülmesine seyirci kalmayacağız. Zehirli, toksik ve tehlikeli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor” sözünü hatırlatan Cengiz Kul, “Sizce ülke olarak bölünmediğimiz günler görecek miyiz? Aksine halk daha da çıkmaza sürükleniyor. Yaşananları görmez duymaz hale gelen iktidardan halkı rahatlatacak yasa bekleniyor. Halk olarak zorlu sürece direniyoruz. Lakin seçilmiş ve seçilecek olan belediyeler ve ilçe yöneticileri halkın ne denli zorda olduğunu ne yazık ki görmezden geliyor. Siyasiler seçilmek için kapı kapı dolaşıp sonra halkı umursamaz tavırlarınız sayesinde bu halk bu denli huzursuz oluyor. Neden hala halkın isyanını duymazdan ve görmezden gelen hükümet yetkilileri ya da muhalefet yetkililerinden hala ses yok? Halk iyice birbirine mi düşsün? Artık şapkayı öne alıp düşünme zamanı geldi ve geçti” şeklinde konuştu.

 

UYGULAMADAKİ SORUNLAR GİDERİLMELİ

Konutta kiraya yüzde 25’ten fazla zam yapılamayacağı noktasındaki sınırın da ev sahipleri tarafından uygulanmadığını ve yüzde yüzlerin üzerinde zam taleplerinin devam ettiğini kaydeden Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul, “Yasa ya da yönetmelik çıkarmanın tek başına yeterli olmadığını bugün hep birlikte yaşıyoruz. Önemli olan uygulama ve uygulamada ciddi sorunlar var. Bu sorunları görmezden gelmek sorunların olmadığı anlamına gelmiyor. Arabuluculara gidilen dava konularına bakıldığında da yine ev sahiplerine hak veriliyor ve kiracılar yine evden çıkmak ya da fahiş zammı kabul etmek zorunda kalıyor. Bu gidişata bir dur demek gerekiyor. Bizler kiracılarımızın hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Yetkililerin sesimizi duyması için elimizden geleni yapacağız ve susmayacağız” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK