• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 25 Mart 2024 10:27

Kiralıkta %25 sancısı

Kiralıkta %25 sancısı

Hükümetin kiralık evlere getirdiği yüzde 25'lik zammın iyi olduğu kadar kötü yanlarının da olduğunu söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Meltem Şahin, "Ev sahibi yüzde 25 zammı göz önünde bulundurarak yüksek kira istiyor" dedi.

FIRSATÇILIK YAPMAK İSTEYENLER DE ÇIKTI

Meltem Şahin, "1 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 25 sınırlama getirildi, bir yılın sonunda maksimum yüzde 25 artış olmasıyla ilgili. Vatandaş, kendi konutunu ilk kiraya başladığı vakit, yılın sonunda yüzde 25 artışı bildiği için yüksek kirayı yüksek istemeye başladı. Kiralık dairelerin fiyatlarını arttıran etkenlerden birisi de bu oldu. Bununla ilgili de yine fırsatçılar devreye girdi. 7-10 bin lira edecek konutunu 13 - 15 ve hatta 20 bin lira isteyenler ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul Danışmanı Meltem Şahin, bazı bölgelerde her ne kadar kiralık konut bulmakta zorluk yaşansa da bazı bölgelerde ise ev sahiplerinin yüksek rakamla kiracı bulamayınca kira fiyatlarını indirmeye başladığının da görüldüğünü söyledi.

YABANCILARA KİRALAR YÜKSEK GELDİ

Meltem Şahin, yüzde 25’lik sınırlama nedeniyle ev sahiplerinin evlerini yüksek fiyattan kiralamaya vermeye başladığının altını çizerek, “İlk birkaç ay olumlu karşıladı mal sahipleri. Ama kira fiyatları artınca, enflasyonun yüzde 40’ın üzerinde olduğu bir ülkede yüzde 25 artış, mal sahiplerini tatmin etmedi. İlk başta yüksek kira ile başladılar. Kiralık evi tutan kişiler mağdur oldular. Bir yıl sonra ise bu kez yüksek kiralarda oturmak istemeyenler evden çıkmak ya da kiranın indirilmesini istedi. Bunu özellikle Rus ve Ukraynalılar yaptı” diye konuştu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK