• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2021 10:07

“Kırcami’de Yaşanan Mağduriyet Giderilmeli”

 “Kırcami’de Yaşanan Mağduriyet Giderilmeli”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Kırcami bölgesinde 30 yıla yakındır yaşanan ve 10 mahalleyi ilgilendiren imar sorununun artık sona erdirilerek vatandaşın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

KIRCAMİ SİYASET ÜSTÜ OLMALI

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Kırcami’nin yıllardır çözülemeyen ve adeta kangrene dönüşen imar sorununun artık çözülmesinin zamanının geldiğini kaydetti.

Kırcami konusunun kesinlikle siyaset üstü bir konu olması gerektiğinin altını çizen Başaran, “Kırcami’nin imar konusu 10 mahalleyi ve binlerce vatandaşımızı ilgilendiren, yıllardır çözüm bekleyen hayati derecede önemli bir konudur. 30 yıla yakındır‘ha bugün çözülecek, ha yarın çözülecek’ diye insanlarımız üzerinde beklenti yaratılarak mağduriyetler yaşanmasına sebep olunmuştur. Her seçim döneminde seçim malzemesi yapılan Kırcami konusu artık siyaset üstü olmak durumundadır” dedi.

 

YARGI TARAFSIZ OLMALI

Kamuoyunda;Kırcami planlamasının hukuki bir gerekçeye dayanmaksızın uydurma sebeplerle iptal edildiği yönünde görüşler olduğunu da hatırlatan Başkan Başaran, “Hepimiz yargının aldığı kararlara saygılıyız ancak ortada çok ciddi iddialar var. Yargının tarafsız olmadığı ve siyasi iktidarın ciddi şekilde baskısı altında kaldığı görülüyor. Bunlar son dönemde sıkça şahit olduğumuz ve yaşadığımız şeyler. Ancak ortada bir Kırcami gerçeği de var. Bölge insanı; kamu yararı ve Toprak Kurulu Kararları olumlu sonuçlanmışken, artık hayalini kurduğu planlamanın bir an önce tamamlanmasını ve makus talihinin sona ermesini bekliyor. Bu yüzden yeni planlama sürecinin bölge halkının menfaatleri doğrultusunda bir an önce tamamlanmasını ve en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.