• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 20 Eylül 2021 09:56

‘Kırmızı Liste’den Çıkarılmak 2022 İçin Önemli”

‘Kırmızı Liste’den Çıkarılmak 2022 İçin Önemli”
İngiltere’nin Türkiye’yi ‘Kırmızı Liste’den çıkarması sektörde memnuniyet yaratırken kararın olası etkileri değerlendiriliyor.

İngiltere’nin Türkiye’yi ‘Kırmızı Liste’den çıkarması sektörde memnuniyet yaratırken kararın olası etkileri değerlendiriliyor.

 

Yapılan değerlendirmelerde kimileri karardan sonra İngiltere’den 200-300 bin ziyaretçi geleceğini söylese de bunun mümkün olmadığı, yılın bitimine üç aydan az bir süre kala alınan bu kararın 2021’den çok 2022 yılı için önemli olduğunu söylüyor.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmecileri Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, İngiltere'nin Marmaris ve Muğla için en büyük destinasyonlardan biri olduğunu belirterek, " İngiltere’de okullar açıldı. Bu saatten sonra yoğun bir sezon yaşanacağını sanmıyorum. Önemli olan 2022 turizm satışları açılmasıydı. İngilizler dünyada erken rezervasyon alışkanlığı olan ender ülkelerden biridir. Kararın önümüzdeki turizm sezonu için iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

 

Bu arada Türkiye ile birlikte kırmızı listeden çıkarıldıktan sonrna sonra İngiliz tatilcilerin önümüzdeki günlerde okulların gireceği ara tatil dönemi başta olmak üzere İspanya’yı mı Türkiye’yi mi tercih edeceği merak ediliyor.

 

Türkiye’nin son yıllarda yükselen pazarlarından olan İngiltere’den bu yıl 300 bin ziyaretçi beklenirken sayı iki-üç bin düzeyinde kaldı.

 

İngiltere İspanya’nın ençok ziyaretçi aldığı ülke iken Covid-19 nedeniyle getirilen kısıtlamalardan dolayı ziyaretçi sayısı bu yıl alt sıralara düşmüştü.

 

Bu nedenle iki ülkenin de ‘Kırmızı Liste’den çıkarılmasından sonra yılın kalan üç aylık döneminde İngilizlerin Türkiye’yi mi İspanya’yı mı tercih edecekleri önemli.

 

Tur operatörleri ve havayolu şirketlerinden bu yönde henüz bir açıklama yok.

 

Öte yandan uçuş karşılaştırma web sitesi Skyscanner, Cuma günü genişlemenin açıklanmasından sonraki 30 dakika içinde sitenin kullanımının yüzde 133 arttığını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.