• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Kasım 2023 11:46

Kış lastiğinde 'kiralama' dönemi

Kış lastiğinde 'kiralama' dönemi

Döviz ve enflasyondaki yükseliş sürerken, bu sezon, sıfır kış lastiği takımının fiyatı da yükselişe geçti. İkinci el kış lastikleri bu yıl daha çok tercih edilirken, ikinci elde aradığını bulamayan Antalya'daki sürücüler kış lastiği kiralama seçeneğine yöneliyor.

Havaların soğuması ile birlikte ticari araç sahipleri, lastiklerini değiştirmek için geleneksel satın alma yöntemini tercih etmek yerine, yeni bir çözüm yoluna yöneldi. Kiralık kışlık lastik uygulaması, sürücülere lastikleri satın almak yerine belirli bir dönem için kiralamalarına olanak sağlıyor.

Bu yeni uygulama sayesinde, Antalya'da ticari araç sahipleri kış lastiği ihtiyaçları için lastikçilere gitmek yerine kiralama merkezlerine başvurarak ekonomik bir çözüm bulabiliyorlar. Kiralık lastikler, belirli bir ücret karşılığında belirlenen süre için kullanılabiliyor ve kullanım sonrasında iade edilebiliyor.

Kendilerinin kiralama yapmadığını dile getiren lastikçi Selçuk Tunçzebyek, "Kış lastiği olanlar şu durumda çok şanslı. Olmayanlar fiyatlar karşısında daha ekonomik modellere yöneliyor. Ucuz lastikler de var ama takım yapınca ve servis ücreti ekleyince fiyatlar alım seviyelerini zorluyor. Bu yüzden çok az kullanılmış, araç değişiminden dolayı satılmış ikinci el lastiklere talep yoğun. Bu lastiklerin iyisi yok satıyor. İkinci el lastik fiyatları uygun olduğu için tercih ediliyor. Ancak son dönemlerde kiralama yöntemi olduğunu da duyduk" ifadelerini kullandı.

Kış lastiğindeki fiyat artışları yeni girişimleri de ortaya çıkardı. Sıfır takım kış lastiği alamayan veya ikinci elde aradığını bulamayan vatandaşlar kış lastiği kiralayabiliyor. Lastik kiralama hizmeti veren bir şirketten ebatlar ve kiralanacak tarihler belirlenerek hizmet alınabiliyor. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK