• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Haziran 2021 13:16

Kısıtlamaya Uymayanlara Ceza Yağdı

Kısıtlamaya Uymayanlara Ceza Yağdı
Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Mayıs ayında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden toplam 4 bin 133 kişiye 12 Milyon 467 bin 95 lira idari para cezası uygulandı.

23 Ocak 2020'de Çin'in Wuhan kentinde başladığı düşünülenve sonrasında tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını tehdidi sürüyor. 

Türkiye’de ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülen virüs ile birlikte hayatımız adeta değişti. Bilim Kurulu önerileri ile birlikte hükümet bazı kısıtlamalara gitti. 12 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’de ilk kısıtlama kararları devreye girdi ve kademeli bir şekilde hayata geçen bu kısıtlamaların kapsamı zamanla genişletildi.

Son olarak 17 günlük tam kapanmanın ardından kademeli normalleşme adımları kamuoyu ile paylaşılırken bazı işyerleri açılırken sokağa çıkma kısıtlama saatlerinde de değişikliğe gidildi. 17 Günlük tam kapanmada hedef 5 bin vaka sayılarına ulaşmak iken şu günlerde 6 bin 600’lere kadar vaka sayıları düştü. Gözler ise 1 Temmuz tarihinden itibaren tam normalleşme açıklamasına çevrilmiş durumda.

Hükümet vaka oranlarını düşürmek adına çeşitli adımlar atarken bu adımlardan bir tanesi de sokağa çıkma kısıtlaması idi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kısıtlamalar sonrasında sosyal medya hesabından verileri kamuoyu ile paylaşırken evde kalan Antalyalılara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 17 günlük tam kapanma çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 3431 kişiye 10 milyon 347 bin 920 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. 17 Günlük tam kapanmanın ardından gelen haftada ise iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasını 361 kişi ihlal ederken 1 Milyon 114 bin 957 lira idari para cezası uygulandı.

Mayıs ayının son haftasonunda da yine kısıtlamaya uymayarak sokağa çıkanlar cezadan kaçamadı. Vali Yazıcı Mayıs ayının son haftasonunda 341 kişinin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini ve toplamda da 1 Milyon 5 Bin 73 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Buna göre; Mayıs ayında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden toplam 4 bin 133 kişiye 12 Milyon 467 bin 95 lira idari para cezası uygulanmış oldu.


Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.