• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2021 15:36

KONESKOOP, Esnafa Aşı Kampanyası Başlatacak

KONESKOOP, Esnafa Aşı Kampanyası Başlatacak
KONESKOOP, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kooperatife üye esnaf ve aileleri için Covid-19 aşılama kampanyası başlatacak.

KONESKOOP, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kooperatife üye esnaf ve aileleri için Covid-19 aşılama kampanyası başlatacak.

 

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP), kamu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini esnafla bir araya getiriyor. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğin bu haftaki konukları İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Günay, Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürü Özlem Karataş ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Gök oldu.

 

ESNAFA AŞI KAMPANYASI

Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda KONESKOOP üyeleri ve aileleri için aşılama kampanyası başlatılması kararı alındı. Bu ay içerisinde başlatılacak aşılama kampanyası kapsamında aşı olmayan veya ikinci ve üçüncü aşısının zamanı gelen kooperatif üyeleri, belirlenen günde kooperatife giderek aşılarını olabilecek. Kampanyadan kooperatif üyesi esnafların aileleri de yararlanabilecek.

 

“YAŞAMINI KAYBEDENLERİN ÇOĞU AŞISIZ”

Etkinlikte Covid aşısının önemini anlatan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Günay, “Bazı kişilerin aşıya karşı ön yargılı olduğunu görüyoruz ama şundan emin olsunlar aşı hastalık kadar zarar vermiyor. Yaşamını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor. Salgın pik yapmasına rağmen aşı sayesinde Antalya’daki yoğun bakım ünitelerinin yarısı boş. Bizim önerimiz kendi ve çevresindekilerin sağlığı için aşı olmaları” dedi.

 

“COVİD ÇOK ETKİLİ BİR VİRÜS”

Koronanın çok etkili bir virüs olduğunu vurgulayan Günay, “Covid öyle bir hastalık ki vücudun birçok bölgesini tutuyor. Diyabet gibi sinir yumağına zarar veriyor. Damar tıkanıklığına neden oluyor. Kalp damar hastalıkları gelişebiliyor. Bu nedenle Eğitim Araştırma Hastanemizde Covid polikliniği açıldı. Covid geçiren hastalara uzun vadede karşılaştıkları rahatsızlıklarla ilgili tıbbi destek veriliyor” diye konuştu.   

 

GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR

Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç ise Kızılay’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Vatandaşların destekleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kızılay’ın özellikle Manavgat’ta çıkan orman yangını sırasında yoğun bir çalışma yaptığını anlattı. Özkoç, Kızılay’ın yükünü omuzlayan gönüllülere de teşekkür etti.

 

“AŞILAMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak ise, toplantıya katılanlara kooperatifin çalışmaları ve esnafın sorunları hakkında bilgi verdi. Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde yapılacak aşılama kampanyasının esnaf için çok olumlu olduğunu belirten Başkan Kolpak, “Aşılamaya kurum olarak çok önem veriyoruz. Çalışanlarımızın tamamı aşısını oldu. Üyelerimize de aşı olmalarını öneriyoruz” dedi.

KONESKOOP Başkanı Kolpak, toplantının sonunda konuklara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla Atatürk baskılı tabak hediye etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.