• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 11 Haziran 2021 15:02

Konuksever Hayırlı Olsun!

Konuksever Hayırlı Olsun!
Antalya büyükşehir Belediyesi devam meclisinde Antalya’nın uzun yıllardır gündeminde olan Konuksever Mahallesi’ne AVM yapılması 3 çekimser 55 evet oyu ile geçti.

Yıllardır Antalya gündeminde olan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan Konuksever AVM yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi devam oturumunda bir kez daha gündeme geldi.

Ece Grup tarafından açılan 1/5000 plan değişikliği iptal davası, Ece Grup lehine sonuçlanmış, konu tekrar Büyükşehir Belediyesine gelmişti. 

BAŞKAN BÖCEK ÇEKİMSER OY KULLANDI

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam oturumunda görüşülen Konuksever Mahallesi’ne AVM yapılması konusu 55 evet ve 3 çekimser oy ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanısıra CHP’den Ahmet Can ve  İYİ Parti’den Barış Bulut çekimser oy kullandı. Başkan Böcek, “Konu daha önce 17 defa meclise geldi. Muhittin Böcek olarak hiçbir zaman evet ya da hayır oyu kullanmadım. Her defasında bugün olduğu gibi çekimser oy kullandım” açıklamasında bulundu. 

TEMYİZ BEKLENMEDEN GELDİ

Meclis aldığı karar ile plan değişikliği Mahkeme uyumlu hale getirmiş oldu.Ece Grubun lehine sonuçlanan yerel mahkeme kararının temyizi beklenmeden meclise plan değişikliğinin getirilmesi ise kafaları karıştırdı.

Diğer yandan Antalya’nın nefes almasına katkı koyan Vakıf arazisi için Antalya Ticaret Borsası ve Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanması için Başkan Böcek’e yetki verildi.

VAKIT ZEYTİNLİĞİ KORUNACAK

15.11.2009 Tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Ticaret Borsası’na devredilen Vakıf arazisi 15.06.2012 tarihinde Zeytinpark A.Ş. kurularak şirkete devredilmişti. Yüzde 86,5’u kamuya ait olan Vakıf alanı ile ilgili konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “gelecek nesillere güzel ve temiz bir alanı aktaracağız. Zeytinpark A.Ş.’nin durumu belli. İşbirliği protokolü ile birlikte alanı korumak istiyoruz. Bu tür konular siyaset üstüdür. ATB Başkanımız Ali Çandır zor şartlar altında Vakıf Zeytinliğini bugünlere kadar getirdi kendisine teşekkür ediyorum. Protokol ile birlikte el birliği ile alanı korumak istiyoruz” açıklamasında bulundu. Meclisi Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da takip etti.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.