• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Ekim 2024 12:35

Konut satışı arttı

Konut satışı arttı

Türkiye genelinde Eylül ayında konut satışlarında ciddi bir artış yaşanırken, Antalya da bu yükselişten payını aldı. 2024 yılı Eylül ayında Antalya’da toplam 6.468 konut satışı gerçekleştirildi. Bu satışların 4.274’ü ise ikinci el konutlardan oluştu. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %37,3 oranında artarak 140 bin 919 olarak kaydedilirken, Antalya bu alanda öne çıkan şehirler arasında yer aldı.

Antalya Yabancıların Gözdesi

Yabancıya konut satışında ise Antalya, İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alıyor. Eylül ayında yabancılara Antalya’da 548 konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam, Antalya’nın yabancılar için cazip bir şehir olmaya devam ettiğini gösteriyor. Özellikle Rusya Federasyonu vatandaşları, İran ve Irak vatandaşları Antalya’dan en fazla konut alan yabancı uyruklular arasında yer aldı. Eylül ayında Rusya Federasyonu vatandaşlarına 346 konut satıldı.

Türkiye Geneli Satışlarda Yükseliş

Türkiye genelinde Eylül ayında toplam konut satışları 140 bin 919 olarak gerçekleşti. İstanbul, 21 bin 314 konut satışıyla ilk sırada yer alırken, Ankara 13 bin 205, İzmir ise 7 bin 612 konut satışıyla öne çıktı. Antalya, 6.468 konut satışıyla dikkat çekici bir performans sergiledi. Öte yandan, en az konut satışı yapılan iller ise Hakkari, Ardahan ve Bayburt oldu.

İkinci El Konut Satışları Önde

Eylül ayında Türkiye genelinde ikinci el konut satışları, bir önceki yıla göre %33,1 oranında artarak 96 bin 61 oldu. Antalya’da da bu trendin etkisi gözlemlendi. Antalya’da gerçekleştirilen 6.468 konut satışının büyük kısmını ikinci el konutlar oluşturdu. Şehirdeki konut piyasasında ikinci el satışların ağırlıklı olması dikkat çekti.

İpotekli Konut Satışları Yükselişte

İpotekli konut satışlarında ise Türkiye genelinde %87,4 oranında artış yaşandı. Eylül ayında ipotekli konut satışları 15 bin 825 oldu. Ancak yılın ilk dokuz ayında ipotekli satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre %42,6 oranında azaldı. Antalya’da da ipotekli konut satışlarının toplam satışlar içindeki payı dikkat çekiyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.