• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 29 Ekim 2020 10:03

Konyaaltı’nda ‘Cumhuriyet’ Coşkusu

Konyaaltı’nda ‘Cumhuriyet’ Coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü Konyaaltı’nda büyük bir coşkuya sahne oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü Konyaaltı’nda büyük bir coşkuya sahne oldu. Konyaaltılılar, “O’nun sesi bir asırdır kulağımızda” etkinliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.


Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet'in 97’nci kuruluş yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Konyaaltı Belediyesi önünde gerçekleştirilen kutlama töreni covid 19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Alana girişlerde maska dağıtılarak, vatandaşların ateş ölçümleri yapıldı. ‘O’nun sesi bir asırdır kulağımızda’ isimli Cumhuriyet kutlamasına, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’yla Cumhuriyet kutlaması başladı. Yurttaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar ve şarkılarla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Sahilde yürüyüş yapan ve oturan vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu.

CUMHURİYET İLELEBET VAR OLACAK

Konyaaltı Belediyesi önüne kurulan dev led ekranda, üç boyutlu görüntüler eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok özel görüntülerinden oluşan Cumhuriyet Bayramı'na özel film gösterimi yapıldı. Ekrandan vatandaşlara seslenen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bir milletin var oluş simgesi olarak gördüğümüz Cumhuriyet’in, kendileri için her şeyin üzerinde bir değere sahip olduğunu söyledi. Başkan Esen, “Cumhuriyet dendiğinde; cepheye mermi taşıyan analarımız gelir bizim aklımıza. Cumhuriyet bize gencecik yaşta, vatan için şehit düşen ve sonsuza kadar hep genç kalacak kahramanlarımızı hatırlatır. Cumhuriyet bağımsızlık aşkıdır. Umut ışığıdır. Bize emanet edilen Türkiye’dir. İlelebet var olacak Cumhuriyet’imize, ilelebet sahip çıkacağımızı, bir kez daha haykırıyoruz. Ata’mızın bir asırdır kulağımızda olan sesi ve yol göstericiliğe ile Cumhuriyet'in müjdesini Konyaaltı’ndan bir kez daha yineliyoruz. Dünümüz, bugünümüz, yarınımız olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

KONSERDE BÜYÜK COŞKU

Daha sonra ise covid 19 tedbirleri kapsamında Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’ndan Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Oyunları antrenörü Mehmet Bağcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği ‘Zeybek’ oyununu sergiledi. Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ise Feslikan Salonu’ndan alanı dolduran vatandaşlara dev ekran üzerinde muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Oda Orkestrası’nın Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladığı repertuvar ile izleyen büyük bir coşku yaşadı. Oda Orkestrası’nı izleyenler konser alanından eşlik ederek, Cumhuriyet’in kuruluşun 97’nci yıl dönümünü kutladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.