• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Haziran 2022 11:51

Korkmaz Tedik Barış Parkı açıldı

Korkmaz Tedik Barış Parkı açıldı
Antalya’da, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı saldırısında hayatını kaybeden 104 isimden biri olan KorkmazTedik’in adını taşıyan Barış Parkı, törenle açıldı.

Antalya’da, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı saldırısında hayatını kaybeden 104 isimden biri olan KorkmazTedik’in adını taşıyan Barış Parkı, törenle açıldı. Açılışta Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı, “Korkmaz, mesai arkadaşımız ZöhreTedik’in biricik evladıydı. Ama o gün Korkmazda tıpkı 104 insanımız gibi hepimizin evladı, kardeşi oldu” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin, Barış Mitingi için 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 104 isimden biri olan Korkmaz Tedik’in adını taşıyan Barış Parkı törenle açıldı.

Fener Mahallesi’ndeki parkın açılışına Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, çok sayıda siyasi parti ve sendikalardan temsilciler katıldı. Açılışta, Tedik ailesinin yakınları da yer aldı.

Başkanvekili Sarı, açılışta yaptığı konuşmada, Korkmaz Tedik’inMuratpaşa Belediyesi çalışanlarından ZöhreTedik’in evladı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“10 Ekim 2015’te anayasal haklarını kullanan binlerce insanımız gibi o da Ankara Garı’ndaydı. Patlayan bombalar Kormaz’la birlikte 104 insanımızı bizden kopardı. İşte o gün, Korkmaz tıpkı 104 insanımız gibi hepimizin evladı, kardeşi oldu. Antalya’mız için her zaman barışın, kardeşliğin ve insanca bir yaşamın sembolü olacak Korkmaz Tedik evladımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Ölümün yüreklerde çok az yer tuttuğu günlerin özlemiyle, Korkmaz Tedik Barış Parkı’nın Antalya’mıza, Muratpaşa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Korkmaz Tedik’in 39’uncu doğum gününde gerçekleşen parkın açılışı, Emek Partisi Genel Başkanı Akdeniz ve 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Sakinci ve anne ZöhreTedik ve baba Erdoğan Tedik’in konuşmalarıyla devam etti. Açılışta, Tedik’in doğum günü pastası çocuklarla birlikte kesildi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.