• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Ocak 2024 12:46

Korsanın önüne geçilemiyor

Korsanın önüne geçilemiyor

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası korsana karşı adeta savaş açarken Antalya Emniyet Müdürülüğü de korsan taksilere karşı denetimlerini arttırdı ancak korsan taksinin önüne geçilemedi.

KORSANCILIK HAYDUTLUKTUR

Özellikle son yollarda artan korsan taksilere karşı alınan tedbirler ve cezalar caydırıcı olmazken Oda Başkanı Mehmet Ali Alkan korsan taksiciliği haydutluk olarak nitelendirdi. Adeta korsan taksi istilasına uğrayan Antalya'da korsanın önüne ise geçilebilmiş değil. İnternete 'Antalya korsan taksi' diye yazdığınızda karşınıza onlarca korsan taksicinin bilgileri çıkıyor.

KORSAN OLDUKLARINI KABUL EDİYORLAR

İnternetteki reklamlarda açıkça korsan taksi olduklarını dile getirdikleri görülen kişilerin bir de "En uygun fiyatlarla güvenilir yolculuk hizmeti" yazması dikkat çekiyor. Antalya Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Korsan Antalya’nın sorunu değil, Türkiye’nin sorunudur. Sonuna kadar hukuk ve sağduyu ile mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadesini kullanıyor.

UYGULAMA GELİŞTİRMİŞLER

Önüne gelen de korsan taksicilik yapamıyor. Korsan taksiciliğin de belli kriterlerinin olduğu öğrenildi. Buna göre korsan taksicilik yapmak isteyenlerin araçlarının belli bir modelin üzerinde olması gerekiyor. Korsan taksicilik yapanlar da bir uygulama kullanıyor ve korsan taksi çağıran müşteriye en yakındaki korsan taksi müşteriye gidiyor. Müşteri mümkünse öne oturtuluyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK