• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Mayıs 2021 10:58

‘Krediyi alanın alnından öpeceğim’

‘Krediyi alanın alnından öpeceğim’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan toplamda 5 milyar lira bütçeli KOSGEB kredisinin başvuru şartları eleştirilerin odağı oldu. KOSGEB kredi başvuru şartları ile ilgili bir eleştiri de Özcan Sucu’dan gelirken “Deste

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan toplamda 5 milyar lira bütçeli KOSGEB kredisinin başvuru şartları eleştirilerin odağı oldu. KOSGEB kredi başvuru şartları ile ilgili bir eleştiri de Özcan Sucu’dan gelirken “Desteği alabilen esnafımızı alnından öpeceğim” dedi.

Antalya Otelciler Pansiyoncular Camcılar Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf Odası Başkanı Özcan Sucu, küçük esnafa sanki bir müjdeymiş gibi açıklanan 3 yıl ödemesiz toplamda 5 milyar liralık KOSGEB kredi başvuru şartlarının çok fazla ağır olduğunu belirtirken “Şartlar sanki söz bahsi geçen krediden kullanmasın diye hazırlanmış” ifadesini kullandı.

Krediden salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler yararlanmasının amaçlandığını dile getiren Başkan Özcan Sucu, “Toplumumuzun tüm kesimleri gibi, esnafımız da ekonomik olarak büyük bir dar boğazın tam ortasında adeta can çekişiyor.  Tam da rahat bir nefes alabileceğiz dediğimiz anda KOSGEB kredi şartlarına bakanın hayalleri bir kez daha suya düştü. Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de umut bekleyen, başvuruların başlaması ile de esnafımızı daha da umutsuzluğa sürüklendi. Şartları o kadar ağır tutmuşlar ki bu şartlar altında kredi alabilen esnafımızı alnından öpeceğim” şeklinde konuştu.

Önemli olanın esnafa destek oluyormuş gibi yapmak olmadığına vurgu yapan Özcan Sucu, daha önde ce 1000 lira pandemi desteği ve 750 lira kira desteği verileceği açıklandığını ancak bu desteği alabilen esnafın sayısının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.  Önemli olanın şaşalı açıklamalar ile ‘sözde destek’ vermek olmadığını belirten Başkan Sucu, “Bizler şaşalı açıklamalar ile şu kadar kredi ile esnafımıza can suyu oluyoruz gibi sözler duymak değil hesaplarımızda 3 yıl değil 1 yıl ödemesiz kredileri görmek istiyoruz. Şartsız şurtsuz isteyen esnafımıza destek olunmalı. Aksi halde bu ülkenin bel kemiği olan esnaf diye bir şey kalmayacak. İstediğimiz yapılamayacak bir şey değil” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.