• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Aralık 2023 13:05

'Kültür ve sanatı unutmayalım'

'Kültür ve sanatı unutmayalım'

İnsanların kültür ve sanat etkinlikleri ile birlikte gündelik yorgunlukları üzerinden atabileceğini söyleyen Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, "Kültür ve sanat, bir toplumun ruhunu ve kimliğini oluşturan önemli unsurlardan biridir" dedi.

Modern yaşamın getirdiği hızlı tempoya bağlı olarak insanlar genellikle bu alana yeterince vakit ayıramadığına dikkat çeken Esmeray, "Kültür ve sanat, bireylerin duygusal zenginliklerini artırırken aynı zamanda sosyal bağları güçlendiriyor.Kültür etkinlikleri ve sanatsal faaliyetler, insanların yaratıcılıklarını geliştirirken düşünsel ve duygusal olarak da zenginleşmelerini sağlıyor. Sergiler, tiyatro oyunları, müzik konserleri gibi etkinlikler, insanların farklı perspektiflerden bakma becerilerini geliştirerek empati yeteneklerini artırıyor" ifadelerini kullandı.

Esmeray, "Kültür ve sanatın toplum için sağladığı faydalar sadece bireysel düzeyde değil, aynı zamanda toplumun genel refahı üzerinde de olumlu etkiler bırakıyor. Sanatsal etkinlikler, insanların ruhsal sağlığını olumlu yönde etkilerken aynı zamanda toplumda birlik ve dayanışma duygusunu güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

Esat Esmeray,  kültür ve sanata ilgiyi artırmanın yolları arasında erken yaşlardan itibaren çocuklara bu alanda eğitim verilmesi gerektiğini vurgularken ayrıca, kamusal alanlarda kültürel etkinliklere daha fazla destek ve teşvik sağlanması, toplumun bu alana daha fazla ilgi göstermesine yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK