• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 21 Temmuz 2020 17:13

Kumluca Hakkında Gözler İl Başkanı'nda

Kumluca Hakkında Gözler İl Başkanı'nda
Neredeyse her yeni gün yeni iddialar ile gündeme gelen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile ilgili gözler CHP Antalya İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e çevrildi.
Neredeyse her yeni gün yeni iddialar ile gündeme gelen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile ilgili gözler CHP Antalya İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e çevrildi.

CHP eski Milletvekili Yıldıray Sapan'ın iddiaları ile bir anda gözlerin çevrildiği Kumluca Belediyesi'nde bu kez doğrudan teminler, yapılan tadilatlar ve şoföre astırılan çamaşırlar konuşuluyor.

Yıldıray Sapan, CHP Kumluca İlçe Başkanı'nın CHP Genel Merkezi'ne "Belediye Başkanını görevden alın" diye rapor sunduğunu iddia etmişti. İddialar ne derece doğrudur bilinmez ama geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kumluca Belediye Meclisi'nde ele alınan faaliyet ve denetim raporları basına yansıdı.

Raporların yansıması ile birlikte belediye içerisindeki kriz bir kez daha gün yüzüne çıktı. CHP'li7 meclis üyesi ve İYİ Parti'den de 7 meclis üyesi olmak üzere Millet İttifakı mecliste 14 milletvekili ile temsil ediliyor. AK Parti'den 8 ve MHP'den de 2 olmak üzere Cumhur İttifakı'nın meclis üyesi 10 olarak ortaya çıkıyor.

Meclisteki denetim raporunda ise sadece 5 evet oyu kullanılırken Millet İttifakı 9 fire vermiş oldu. Buna göre meclis öncesinde ilçe başkanı başkanlığında gerçekleştirilen grup toplantısında ne gibi bir karar alındığı merak ediliyor. Serbest bırakıldı ise ayrı bir tartışma konusu ortaya çıkarken evet denilmesi yönünde karar alındı ise karara uymayan meclis üyeleri hakkında disiplin süreci başladı mı ya da başlayacak mı?

Olaya tersten bakılacak olur ise red oyu kullanılması kararlaştırıldı ise evet oyu kullanan meclis üyeleri hakkında herhangi bir disiplin süreci işleyecek mi?

Belediye Başkanları bağlı bulundukları il teşkilatlarının disiplin kurulları yerine direk olarak Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilebiliyor. Bunun için ise İlçe Başkanı'nın raporu gerekiyor.

Kumluca'da tüm bunlar yaşanırken CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın da konulara ne kadar hakim olduğu ve ilçe başkanı ile yapılan görüşmelerde ne tür bir oy kullanılması kararı alındığı merak ediliyor. Belediye başkanını zorda bıraktığı için İl Başkanı Bayar, ilçe başkanı hakkında da disiplin sürecini başlatabilir ya da görevden alabilir. Bugüne kadar ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında herhangi bir girişimde bulunulduğu yönünde bilgi gelmedi.

Nusret Bayar'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Milletvekilleri ile bu konuları  görüşerek Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun bilgisine başvuracakları ve Genel Merkeze rapor sunacakları gelen bilgiler arasında.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.