• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mart 2021 12:52

Mavi Vatanımızı İlelebet Korumaya Devam Edeceğiz

Mavi Vatanımızı İlelebet Korumaya Devam Edeceğiz
Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın fethinin 814. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nun da düzenlenen "Toprak, Su, Medeniyet: Antalya" konulu panele katıldı. Vali Yazıcı, bu tür organizasyonların tarihimize ışık tu

Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın fethinin 814. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nun da düzenlenen "Toprak, Su, Medeniyet: Antalya" konulu panele katıldı. Vali Yazıcı, bu tür organizasyonların tarihimize ışık tutan önemli etkinlikler olduğunu belirtti.

Antalya’nın fethinin 814. Yıldönümü kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nun da düzenlenen "Toprak, Su, Medeniyet: Antalya" konulu panele katıldı. Panele Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra; Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Hasan Subaşı, Kemal Çelik, Mustafa Köse, Garnizon Komutanı P.Alb.Erdal Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan,  Sahil Güvenlik Komutanı Albay Sezai Özkurt, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve protokol üyeleri katıldı.

Paneldeki konuşmasına Bitlis Tatvan’da helikopter kazası sonucu şehit olan askerlerimizi anarak başlayan Vali Yazıcı; “Dün maalesef ki 11 tane kahraman askerimiz, vatan evladımız üzücü bir olay sonucu şehit oldu. Canımız çok yandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Kazadan yaralı kurtulan askerlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

Tarihimize Işık Tutan Bir Panel

Böyle panellerin tarihimize ışık tutan ve tarihimiz açısından çok önemli organizasyonlar olduğunu belirten Vali Yazıcı, organizasyonda emeği geçen ve tarihimize sahip çıkan herkese teşekkür etti. Vali Yazıcı; “Tarihimize ışık tutan önemli bir etkinlikte bir aradayız. 814 yıl önce 5 Mart 1207’de Antalya fethedildi. Antalya’yı fethedip bizlere eşsiz güzellikteki bu şehri miras bırakan ecdadımızı saygıyla ve rahmetle yâd ediyorum. Fethimizin 814. Yıl dönümü kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Dünyaya Açılan Kapısı Antalya

Antalya’nın doğal güzellikleri, denizi, kumu, güneşi kadar tarihinin de önemini vurgulayan Vali Yazıcı; “Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Antalya’mızda her sene dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimize gösterdiğimiz hoşgörü ve nezaketle şehrimizin; huzur, barış, sevgi ve kardeşliğin şehri olduğunu göstermekteyiz. Bu değerleri ilelebet yaşatmaya ve vurgulamaya devam edeceğiz. Güzellikleriyle, turizmiyle, sanatıyla, tarımıyla, ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan Antalya, tarihiyle de öne çıkmakta. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antalya’mızı daha ileriye götürmek ecdadımıza olan vefa borcumuzdur.” diye konuştu.

814 Yıldır Vatan Antalya

5 Mart 1207 tarihinde Anadolu Selçuklu Sultanı 1'inci Gıyaseddin Keyhüsrev ve kahraman askerlerinin fethetme şerefine nail olduğu Antalya’nın, asırlardır Türk medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Kahraman ecdadımız, 814. Yıl önce dünyanın en güzel yeri olan Antalya’mızı Türk - İslam yurdu kıldı. Antalya’mız 814 yıldır Türk yurdu. 814 yıldır bu topraklarda bayrağımız özgürce dalgalanıyor ve sonsuza kadar da dalgalanmaya devam edecek.” dedi.

Tarihimizi Çocuklarımıza İyi Öğretmek Zorundayız

Kahramanlıklarla dolu destansı tarihimizi gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmamız gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Bir şehrin fethini kutlamak önemlidir. Kültürünüze, medeniyetinize, ecdadınıza sahip çıkmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur.” sözünden hareketle tarihimizi çocuklarımıza, gençlerimize en iyi şekilde öğretmek arzusundayız, hatta zorundayız. Unutmayalım ki, eğer tarihimizi unutursak, eğer ecdadımızı unutursak yok oluruz. En büyük yok oluş unutmaktır.” ifadelerini kullandı.

En Büyük Fetih Geçmişimizi Korumak ve Yaşatmak

Vali Yazıcı, 814 yıl önce bu toprakları vatan kılmak için ecdadımızın kahramanca yaptığı mücadeleleri, fedakârlıkları gelecek kuşaklara anlatmamız gerektiğini belirterek, bizim için en büyük fetih, geçmişimizi korumak ve yaşatmak olduğunu söyledi.

Mavi Vatandan Asla Taviz Yok

Gerçekleştirilen panelin son dönemlerde Akdeniz’deki olaylara bir mesaj niteliği taşıdığını belirten Vali Yazıcı; “Son dönemlerde görüyoruz ki Akdeniz, birçok devletin egemenlik kurmak istediği, çıkar sağlamak istediği bir bölge haline geldi. Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridi olan ülke Türkiye olmasına rağmen ana karası Akdeniz’de olmayan veya uzak olan ülkeler bizleri kıyı şeridimize hapis etmek istemekte. Bu ve bunun gibi etkinliklerle biz bu ülkelere şu mesajı veriyoruz: 814 yıldır buradayız. Allah’ın izniyle sonsuza dek burada olacağız ve kalacağız. Mavi vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Bunu tüm dünyaya buradan hep birlikte haykırıyoruz.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.