• imsa
EKONOMİ Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 15:03

Memurlar Tekliften Memnun Değil!

Memurlar Tekliften Memnun Değil!
Hükümetin memur ve memur emeklileri için yaptığı zam teklifinin kabul edilemez olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hükümetten gelen teklif yeni bir teklifi zorunlu kılıyor, rakamlar beklentilerimizi karşılamıyor" dedi.

Memur ve memur emeklilerinin zam görüşmeleri için taraflar bugün ikinci kez bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memurlar için ilk zam teklifini sundu.

MEMURLAR TEKLİFTEN MEMNUN OLMADI

Hükümet memurlara 2022 yılının ilk 6 ayında %5 + enflasyon farkı, ikinci 6 ay için de %6 + enflasyon farkı, 2023 yılının ilk ayında %6 + enflasyon farkı, 2023'ün ikinci yarısında ise %6 + enflasyon farkı teklif etti. Ancak bu rakam memur temsilcilerini memnun etmedi.

"RAKAMLAR BEKLENTİMİZİ KARŞILAMIYOR"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konu hakkında yaptığı açıklamada hükümetin teklifinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Yalçın, "Hükümetten gelen teklif yeni bir teklifi zorunlu kılıyor, rakamlar beklentilerimizi karşılamıyor" dedi.

MEMUR-SEN VE KAMU SEN'İN TALEBİ

Görüşmelerde memur tarafını temsil eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere 2 yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.