• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Temmuz 2021 14:19

Mescid-i Aksa Zulmü Son Bulmalı

Mescid-i Aksa Zulmü Son Bulmalı
Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için Memur-sen’ bağlı sendikalar; Genç Memur-sen öncülüğünde Muratpasa Camiinde yatsı namazına müteakip bir araya gelirken “Mescid-i Aksa’ya saldırı ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır” denildi

Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için Memur-sen’ bağlı sendikalar;  Genç Memur-sen öncülüğünde Muratpasa Camiinde yatsı namazına müteakip bir araya gelirken “Mescid-i Aksa’ya saldırı ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır” denildi

Terör rejimi tarafından aşama aşama Mescid-i Aksa’nın etrafının zorla boşaltırken, aşırı sağcı gruplar eliyle Mescid-i Aksa’ya saldırılar düzenleniyor.Ramazan Bayramı’na saldırılarla giren Filistinliler, Kurban Bayramı öncesinde de yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya.

Sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri "Tişa BeAv" günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapan fanatik siyonistler, dün gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e saldırdılar.

Muratpaşa Camii avlusunda basın açıklaması yapılırken açıklamayı Büro Memur-sen Başkan Yardımcısı Hasan Karabay okudu. Açıklamada, siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa’ya saldırılar düzenlediğini ve İslam toplumlarının sessiz kalmaması gerektiğini ifade edildi.

Yapılan basın açıklamasında, HAMAS ve El-Kassam Tugayları mücahitleri tarafından Ramazan ayında şanl bir direniş gerçekleştirildiği anımsatılırken, terör rejiminin zilletten ders almadığı ifade edildi.

Siyonist işgal rejiminin sistemli bir şekilde Müslümanların kanlarını döktüğünü dile getiren Karabay, siyonistlerin amacının Mescid-i Aksa’yı yıkmak, yerine ise Süleyman Mabedi’ni inşa etmek olduğunu kaydetti.

“Kudüs ümmetin çocuklarının desteğini bekliyor”

“Kudüs'e nefes aldırmak istemeyen terör devletinin aralıksız saldırıları karşısında bütün dünya alçakça bir sessizlik içinde.” olduğunu dile getiren Hasan Karabay, şu şekilde konuştu:

“BM susuyor. Sözde medeni dünya susuyor. Uluslararası toplum susuyor. Batının demokrasi ve özgürlük havarileri susuyor. Hepsini anladık da ümmet de susuyor. Namusumuzu kirletip, kutsalımızı çiğniyorlar. Biz sustukça saldırının şiddetini artıyorlar. Ümmetten adam gibi tepkiler yükselmedikçe faşistliklerinin dozunu yükseltiyorlar. Mescid-i Aksa’ya saldırı, ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır. Bu cesareti sessizliğimizden, tepkisizliğimizden alıyorlar. Bin parçaya bölünmüş, kendi içinde birbirine düşman kılınmış bir vaziyette gaflet içinde oyalandığımızı gördükçe daha da pervasızlaşıyorlar. Kudüs de Şeyh Ahmet Yasin gibi bizi şikâyet ediyor Allah’a, sustuğumuz için. Kudüs ümmetin çocuklarının desteğini bekliyor.”

Kudüs yiğitlerinin ve Mescid-i Aksa murakıbı muhafızların bizleri beklediğini vurgulayan Karabay, “Tüm Müslüman alemini, fıtratını yitirmemiş tüm insanlığı Mescid-i Aksa’ya, bütün yüzlerin çevrildiği Türkiyeli kardeşlerimizi, siyasilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi bir araya gelerek, ilk kıblemiz, isramız, göz bebeğimiz, kalbimiz, vicdanımız, onurumuz ve kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hasan Karabay konuşmasını, “Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara’da şehitler verdik. Kudüs’ün akıbeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezindedir. Ve bizler yeniden bedel ödemeye hazırız ve hep hazır olmaya devam edeceğiz. Akın akın zafere koşacağız. Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacağız.” diyerek sonlandırdı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.