• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 08 Mart 2021 10:57

Milletvekili Cavit Arı’dan Kadınlar Günü Mesajı….

Milletvekili Cavit Arı’dan Kadınlar Günü Mesajı….
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili

Av. Cavit ARI “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı.

 

Milletvekili Cavit Arı’ mesajında şunları ifade etti;

 

         “Dünya Kadınlar Günü” ya da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olup 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ülkemizde ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

        

         21. Yüzyıla taşınan en önemli toplumsal sorunların başında kadına yönelik şiddet gelmektedir.Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılacak girişimler, en temel insan hakkı olan “yaşam hakkı” başta olmak üzere kadının haklarını elde edebilmesi için; toplum için önem taşımaktadır. Bu sorunun önüne geçilmesi; toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve “sıfır tolerans” söylemli bütüncül bir yaklaşımla mümkün olacaktır.

 

         Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;“Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.”

        

         “Bir topluluk, bir ulus, erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı cins insandan oluşur. Bir ulusun bir bölümünü geliştirip diğer bölümünü geliştirmeden toplumun tümünün gelişmesi olanaksızdır. Bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının göklere yükselmesi mümkün müdür?”

 

         Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş hak ve özgürlükler sayesinde yaşamın her alanında başarıyla yer alan bütün kadınlarımızın şiddetten uzak, eşit hak ve hürriyetlere sahip bir hayat sürmeleri dileğimle 8MartDünyaEmekçi KadınlarGünü’nü kutlarım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.