• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 12:01

Minta’ya enişte kıyağı

Minta’ya enişte kıyağı

Kemer siyasetinde önemli bir isim olan AK Parti Kemer eski Başkanı İsmail Selami Minta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarına katıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Kemer Belediye Başkan aday adayı olan Minta, aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa etmişti.

Siyasi kariyerinde önemli bir değişiklik yaşayan İsmail Selami Minta, CHP’ye katılımıyla dikkatleri üzerine çekti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eski eşi Havva Hanım'ın da akrabası olan Minta, CHP’ye katılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Kemer sorumlusu olarak atandı.

Minta'nın CHP'ye geçişi, Kemer bölgesinde siyasetin dengelerini yeniden şekillendirecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle yerel siyasette etkili bir isim olan Minta’nın bu transferi, CHP’nin Kemer’deki pozisyonunu güçlendirecek önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

İsmail Selami Minta’nın CHP’ye katılması, AK Parti’den istifa ettikten sonra siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açtığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Minta’nın Kemer’de CHP’ye sağlayacağı katkı ve bu hamlenin bölgedeki siyasi dengeler üzerindeki etkisi, önümüzdeki süreçte yakından takip edilecek.

 

Haber: Umut ÖZEN