• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 17 Haziran 2022 12:45

Miran: ‘Bu Gidişata Dur Denilmeli’

Miran: ‘Bu Gidişata Dur Denilmeli’
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

Çözüm bekleyen sorunlar var

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

 

Sınava girecek öğrencilere başarı diledi

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının, eğitim çalışanlarının büyük emek harcadıkları, zorluklara karşı tedbirlerin alındığı bir dönem olarak tamamlandığını söyledi. Miran, “Fedakârca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyor, öğrencilerimize girecekleri sınavlarda başarılar diliyorum” dedi. Yorucu bir yılı geride bırakan eğitim çalışanlarının sorunlarına temas eden Miran, eğitimde istikrarın ve verimliliğin sağlanması açısından çözüm bekledikleri belli başlı konular olduğunu hatırlattı.

‘Sorumluluk sahibi herkes üzerine düşeni yapmalı’

Salgın döneminde eğitim çalışanlarının azim ve kararlılık gösterdiğini belirten Miran, “Zor dönemlerde bile üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışan eğitimcilerin çözüm bekleyen sorunları, getirilen yenilikler ve tanınan haklarda eksik bırakılan tarafların varlığı, şiddet karşısındaki savunmasızlığı gibi, eğitimin niteliğini ve verimliliğini doğrudan etkileyen tüm konularda, başta hükûmet yetkilileri ve kanun koyucular olmak üzere, sorumluluk sahibi herkes üzerine düşeni, elinden geleni yapmalı; eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu durum göz önüne alınmalı, ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip gidişata dur denilmelidir” dedi.

Meslek Kanunu ve 3600 ek gösterge eleştirisi

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmış olmasının önemli bir adım olduğunu ancak muadil meslek kanunlarıyla karşılaştırıldığında kapsamının dar, tanınan hakların geri olduğunu vurgulayan Başkan Miran, ayrıca 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmanın reform niteliği taşıdığını fakat yılbaşında yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili sendikanın önerilerinin de dikkate alınarak eksiklerinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

‘Moral ve motivasyonu olumsuz etkiliyor’

Eğitim çalışanlarının taleplerine, geçerli mazeretlerine duyarsız kalınmasının, eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini ve eğitimde verimliliği düşürdüğünü belirten Eyüp Bülent Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe son verilmemesi, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave teşviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarının düşüklüğü, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemesi, okulların ödenek ihtiyacı ve yardımcı personel istihdamı gibi sorunlar konusunda ivedi çözümler beklenmektedir

20. Millî Eğitim Şûrası’nda, eğitimin kalitesi, eşitlik, hakkaniyet, eğitimin finansmanı, eğitim çalışanlarının özlük haklarının artırılması, okuldaki öğrenme süreçleri ve okulların liyakat ilkesine göre daha etkili nasıl yönetilebileceği konularında alınan kararlar hayata geçirilmelidir. Sistemli yaklaşımlarla eğitimde kararlılık, tutarlık, bütünlük, süreklilik sağlayan ve kamu yararını hedefleyen eğitim politikalarının üretilmesine gayret edilmelidir. Eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayatlarına yenilikler katacak, huzurlu ve nitelikli bir dinlenme dönemi diliyor, mezun olan öğrencilerimizin yeni başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.