• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 15:40

Motosiklet Denetimi

Motosiklet Denetimi

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce planlanan özel denetim kapsamında Trafik Jandarması Timlerince, 27-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında motosiklet kullanıcılarına yönelik denetimler yapılmıştır.
Pratik ve ekonomik olması sebebiyle Antalya ilinde her mevsim yoğun olarak kullanılan, dolayısıyla bir çok kazaya karışan İncinebilir Yol Kullanıcıları sınıfındaki motosiklet sürücülerinin başta kask kullanımı olmak üzere, yapılan denetimlerinde;
1.100 motosiklet ve sürücüsü denetlenmiş, 285 sürücüye idari para cezası uygulanmış, 54 motosiklet trafikten men edilmiştir.  Sürücülerden  Kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs ve hakkında arama kaydı bulunan 9 araç yakalanmıştır. Abart egzos takarak çevreyi rahatsız eden 5 motosiklet sürücüsü yakalanarak haklarında Trafik İdari Para Cezaları uygulanarak araçları trafikten men edilmiştir. 
Antalya İl Jandarma Komutanlığı olarak kazaları, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla denetimlerimiz aralıksız kararlılıkla devam edecektir.