• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ekim 2020 11:31

MUÇEV'den Üçağız Açıklaması

MUÇEV'den Üçağız Açıklaması
MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti ve Müdürü Gürkan Büyükkaralı’nın avukatı Av. Dr. Mahcemal Seyhan, son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin olarak yazılı bir açıklamada bulundu.

MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti ve Müdürü Gürkan Büyükkaralı’nın avukatı Av. Dr. Mahcemal Seyhan, son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin olarak yazılı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, hem MUÇEV hem de şirketin yöneticisi Gürkan Büyükkaralı hakkında tamamen karalama maksadıyla yapılan haberlerin, aynı kaynaklardan zaman zaman yapılan organize yayınların bir parçası ve devamı olduğu belirtildi. Av. Dr. Mahcemal Seyhan tarafından yapılan yazılı açıklamada Antalya ili Demre İlçesi Üçağız Mahallesinde bulunan Yüzer İskele, Dolgu Alanı ve Denizel Alanı ile ilgili asılsız iddialara karşı şu ifadelere yer verildi:

 

“Müvekkilim Gürkan Büyükkaralı’nın Müdür olarak görev yaptığı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kamu alanlarındaki işgallere son vererek çevre ve deniz temizliği çerçevesinde alanın korunmasını, plajları vatandaşların sağlıklı ve güvenli kullanması amacıyla işgalcilere kiralama yapmak veya işletmek, çevrenin korunma ve kullanma dengesini gözeterek, çevrenin iyileştirilmesini, kirliliğinin önlenmesini, ülkemizde bulunan kıyı ve kentsel alanların ve tabii kaynakların korunmasını, ülkemizin doğal bitkisinin, biyoçeşitliliğinin ve hayvan varlığı ile tarihi zenginliklerinin korunmasına katkıda bulunmak, hep birlikte gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakmak amacıyla kurulmuştur. Kamu yararını esas alan şirket, 2014 yılından bu yana turizm sektöründe çevre ve sosyal sorumluluk projelerini desteklemektedir.

 

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan “MUÇEV’e soruşturma!” başlıklı haberde, müvekkil şirkete ve şirket yetkilisi olan müvekkilim Gürkan Büyükkaralı’na Muğla Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığı iddia edilmiştir.

 

Söz konusu asılsız haberlerle; kurulduğu günden bugüne kadar sosyal projeler ve çevrenin korunmasına destek veren şirket bilinçli olarak zan altında bırakılmak istenmektedir. İşgalcilerin işlettiği ve vatandaşların özgürce kullanamadığı sahil ve plajların Devlet İhale Kanununa bağlı yapılan ihalelerle kiralayan MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. yapılan düzenlemelerle işbu sahil ve plajları halkın ücretsiz kullanımına açmıştır. Habere konu edilen ve gerçeği yansıtmayan bir başka husus ise Muğla Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığı ve şirket yöneticisi olarak müvekkilim Gürkan Büyükkaralı’nın ifadesinin alınacağıdır. Muğla Valiliği’nde geçmişte yapılmış veya iddia edildiği gibi başlatılan bir soruşturma bulunmamaktadır. Haberi hazırlayan muhabirin iddialarına dayanak olarak gösterdiği herhangi bir resmi kayıt bulunmamaktadır. Haberde bahsi geçen Antalya ili Demre İlçesi Üçağız Mahallesi toplam 12.983,02 m2 Yüzer İskele, Dolgu Alanı ve Denizel Alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 01.07.2020 tarihinde yıllık 800.000,00 TL + KDV bedel ile 10 yıllığına ihale yolu ile kiralanmıştır. Bir habercilik başarısı olarak gösterilen, hiçbir somut delile ve belgeye dayanmayan ve asılsız ithamlarla dolu metnin hangi amaçla hazırlandığı anlaşılamamaktadır.

 

Müvekkilim Muçev Tur. Ltd. Şti. ve şirket yetkilisi Gürkan Büyükkaralı hakkında söz konusu asılsız ve mesnetsiz haberler bölgede faaliyette bulunan işletmelerin ticari faaliyetlerine zarar verirken bölge halkını da meşgul ederek yanlış bir algı oluşturmaktadır. Ayrıca söz konusu asılsız haberler bölgede hizmet veren işletmeler ve bölgeden faydalanan vatandaşlarımız arasında kargaşaya sebebiyet vermekle birlikte kargaşadan faydalanmak isteyen fırsatçıları da ortaya çıkarmaktadır. Yayınlanan tüm bu asılsız ve mesnetsiz haberlerle ilgili olarak yasal yollara başvuracağımızıkamuoyunun bilgisine sunarız”dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.