• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Ekim 2024 16:38

Nargile Yasağı Kalktı

Nargile Yasağı Kalktı

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020'den bu yana uygulanan nargile yasağı, 2 Ekim 2024 itibarıyla kaldırıldı. Türkiye genelinde kahvehane, kıraathane, kafe ve diğer mekanlarda uygulanan bu yasak, nargile sektörünü olumsuz etkilerken, sektör temsilcileri yasağın kaldırılması için uzun süredir çalışmalar yürütüyordu.

ESNAF İÇİN KAZANÇLI

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, yasağın kalkmasını "Esnafımıza Müjde" sözleriyle duyurdu. Ağaoğlu, pandemi dönemi boyunca alınan tedbirler kapsamında nargile sunumu yapan işletmelerin faaliyetlerinin durdurulduğunu hatırlatarak, "O günden bu yana faaliyet gösteremeyen nargile kafelerimiz, federasyonumuzun yapmış olduğu girişimler sonucunda İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile tekrar faaliyete geçebileceklerdir" dedi.

BELİRLİ ŞARTLAR VAR

Başkan Murat Ağaoğlu, nargile sunumu yapacak işletmelerin yeniden hizmet verebilmesi için belirli şartlar altında çalışmalarına devam edebileceklerini ifade ederek, "Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi almak kaydıyla nargile kafelerimiz faaliyete geçebilecektir. Esnafımıza ve teşkilatımıza hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.Pandemi süresince yasaklanan nargile sunumu, uzun süre işletmelerin kapanmasına ve birçok esnafın ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden olmuştu. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.