• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2024 13:21

Narin'den 15 gündür haber yok!

Narin'den 15 gündür haber yok!

Diyarbakır'da 15 gündür haber alınmayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken savcı, mezarlıkta yeni ölenlerin gömüldüğü alanın tekrar taranmasını istedi. Bunun üzerine ekipler bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

21 Ağustos'ta merkez Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursu dönüşü bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.

EKİPLER YENİDEN AYNI BÖLGEDE

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce aranan mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazıyla yeniden arama çalışmaları başladı.

Narin'den 15 gündür haber yok! Savcı, ekipleri tekrar aynı yere yönlendirdi

AMCASI TUTUKLANDI

Narin Güran'ı arama çalışmaları 15'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Salim Güran önceki gün çıkarıldığı mahkemece, "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklama kararı, 'cesetsiz cinayet mi olur mu' tartışmalarını başlatırken, Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararına itiraz ettiğini açıkladı.

 

Narin'den 15 gündür haber yok! Savcı talimat verdi, çalışmalar daha önce aranan bölgede yoğunlaştı

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024 - 2025 Adli yıl açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için, "Dağ taş aranıyor ama maalesef bulamadılar. Soruşturma ile ilgili yayın yasağı yapıldı. Soruşturmanın selameti açısından da orada çekim yapmak doğru değil. İfadeler alındı. Şüpheli görülen kişilerle ilgili birtakım ifadelerle ilgili tespitler yapıldı. Abisi incelendi, adli tıp inceledi. O izlerin kime ait olduğunun belli olmadığına dair bir karar verildi. Amcası alındı. Soruşturma devam ediyor bizim bir şey söylememiz doğru değil. Anne ve babadan alınan kan örneği amcanın arabasındaki örnekle uyuştu. O neticede de tutuklama oldu. Asıl temenni canlı bulunması" ifadelerine yer verdi.