NEFESLERİYLE İNSANLARI ÖLDÜREN KATİLLER

  • SUR YAPIIIIIII

  İnsanı yaratan Allah’uTeâlâ onun yeryüzünde nasıl yaşayacağıyla alakalı bir takım kurallar koymakla birlikte bazı kurallarıda insanlığın kendisine bırakmıştır.Bu kuralların bazıları bireyleri ilgilendirmenin yanında, bazı kurallarda toplumsal yaşayışla ilgilidir.Nasıl kiAllah’ın koyduğu kurallara uyarsak sevapuymamakla günah kazanıyorsak;Toplumu ilgilendiren kurallarda davelev ki Allah tarafından konulmamış olsa bilehayra vesile olduğumuzda sevap, kötülüğe sebep olduğumuzda da günah kazanmaya devam ediyoruz.

İnsanlık tarihi baktığımız zaman toplumsal hastalıklarla imtihan ve mücadelesiyle doludur. Âdem babamızla yeryüzünde hayat mücadelesine başlayan insanlık bazen bireysel bazen de toplumsal imtihanlarla yüzleşmek zorunda kalmıştır. Hepimizin bildiği gibi insanlık dün olduğu gibi bugündebir salgın hastalıkla imtihan oluyor. İster biyolojik olsun, ister doğal olsun,Covid19 dediğimiz bu virüs insan neslini tehdit ediyor.Bu virüsün dostuda insan, düşmanıda insan. Yaşamak ve yayılmak için insana ihtiyacı olan bir virüs. İşin trajik tarafı bu virüs başkasına bulaşmasına sebep olan insanı da öldürüyor, bulaştığı insanı da öldürüyor.

İnsanı öldürmek için her zaman bir nesneye ihtiyaç yoktur. İnsanın ölümüne sebep olmak için onlarca-yüzlerce metot vardır. Bu metotlardan biride virüs taşıyıcılığıdır.Hadi diyelim bir insanın ölümüne sebep olmadılar. Fakat en basitinden hastalığın yayılmasına sebep olmakla ve insanların acı ve sıkıntı çekmesine sebep olduklarından dolayı kul hakkına giriyorlar. Kul hakkına girmekle birlikte, devletin imkânlarının zayi olmasına sebep oluyorlar.

Bu tehlikeden dolayı bizlerin sağlığı için gerek ülkemizde gerekse dünyada yetkililer seferber olmuş durumdalar. Bizleri korumak adına kendi üzerlerine düşen gerekli tedbirleri almak için, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte bireysel olarak almamız gereken tedbirler ve kurallar hakkında sürekli bizleri uyarıyorlar. Tüm bu uyarıların yanında gözümüzün önünde gerçekleşen ölümlere rağmen bir takım insanlar işin ciddiyetini kavrayamadığından veya bencilliklerinden bile bile ölüm makinesine dönüşüyorlar.

Hastalanan bir kişi yetkili kişilerin önerdiği kurallara ve tedbirlere hem dinen hem de toplumsal olarak uymak zorundadır.Hasta olan bir kişi, hasta olduğunu bile bile tedbirlere uymuyorsa ve hastalığın yayılmasına sebep oluyorsa resmen katil adayıdır. Hasta olan bir kişi başka insanlara virüs bulaştırıp ölümüne sebep olduğu zaman adaylıktan çıkıp katil hükmünü alır. Lakin virüs taşıdığını bile bile tedbirleri hiçe sayıp bir başka insana bulaştırıp onun ölmesine sebep olmanın, Şu andaki TCK nunda karşılığı yok.

   Ama unutmamamız gereken bir şey daha var. Ahiret ve hesap günü ne için var? Hesap günü Dünyada bedelini ödemediğimiz suçların bedelini ödetileceği gün demektir. TCK nunda virüs bulaştırarak bir veya birkaç kişinin ölümüne sebebiyet vermenin ceza olarak karşılığı olmasa da Allah-u Teâlâ’nın katında, kutsal olan hayat hakkının yok olmasına sebebiyet vermenin bir karşılığı ve cezası olduğunu ayetler bize haber veriyor.

Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.zilzal suresi ayet 8

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.