• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2023 15:04

Nöbetçi Vali Yardımcısı uygulaması sürüyor

Nöbetçi Vali Yardımcısı uygulaması sürüyor

Antalya Valiliği, vatandaşlarla daha yakın ve etkileşimli bir iletişim kurma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıyor. “Nöbetçi Vali” adı verilen bu yeni inisiyatif, Antalya ilinin valilerini halkla daha yakın buluşturmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda Antalya’da Vali Yardımıcısı olarak görev yapan 5 isim dönüşümlü olarak nöbet tutarak halkın sorunlarını dinliyor ve çözüm bulmaya çalışıyor. Antalya Vali Yardımıcıları Mustafa Hulusi Arat, Erol Tanrıkulu, Dr. Atıf Çiçekli, Yalçın Sezgin ve Aydın Abak nöbet tutuyor.

Antalya Valiliği resmi internet sitesinde hangi Vali Yardımcısı’nın hangi gün nöbetçi olduğu bilgileri yer alıyor.

Antalya Valiliği’nin başlattığı Nöbetçi Vali Yardımcısı uygulaması, yerel yönetim ve vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi ve daha şeffaf bir yönetim anlayışını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu inisiyatif, vali yardımcılarının yerel toplulukları daha yakından tanımalarına ve sorunlara daha hızlı çözüm üretmelerine olanak sağlayacak.

Aynı zamanda, Nöbetçi Vali Yardımcısı uygulaması, vatandaşların yerel yönetimle daha yakın bir işbirliği içinde olmalarına ve şehirlerinin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamalarına yardımcı olacak.

Antalya Valisi, bu uygulama ile vatandaşların dilek ve şikayetlerini daha iyi dinlemeyi ve yerel yönetimin daha katılımcı bir yapıya kavuşmasını amaçladıklarını ifade etti. Uygulamanın, vatandaşların yerel yönetim süreçlerine daha fazla katılımını teşvik ederek şehrin daha iyi bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacağına inanılıyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK